Energie-intensieve industrie in Brabant wil besparing realiseren

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

Een platform voor energie-intensieve bedrijven in Noord-Brabant, de Brabantse Energy Leaders (BEL-groep), kwam op 19 april bijeen. Tijdens deze introductiebijeenkomst werd gesproken over energiebesparende maatregelen in hun bedrijf.

Energie-intensieve industrie in Brabant wil besparing realiseren

Dat energie besparen een onderwerp is dat leeft binnen de wereld van de Brabantse energie-intensieve industrie bleek wel uit de grote belangstelling die er was voor de bijeenkomst. Maar liefst 17 bedrijven waren aanwezig, waaronder grote namen als Mars, Sabic en Heineken waar de bijeenkomst plaatsvond.

BEL-groep

Energie-coördinatoren van de energie-intensieve bedrijven gaan plaatsnemen in de BEL-groep die bestaat uit verschillende thematische werkgroepen. Binnen deze werkgroepen wisselen de energie-coördinatoren ervaringen en goede voorbeelden uit als het gaat om sturing op het energieverbruik in de hele organisatie. Een aanpak waar bedrijven in de provincie Overijssel al goede resultaten mee hebben bereikt. Daar heeft een groep van zeven bedrijven, goed voor samen € 65 miljoen aan energiekosten, ondervonden dat de aanpak kan bijdragen aan een energiebesparing tot wel 10% van het totale verbruik.

Provincie Noord-Brabant: initiator en aanjager

De provincie Noord-Brabant ziet voor zichzelf een rol weggelegd als initiator en aanjager van dit kennisplatform. De waardevolle kennis die dit netwerk oplevert, wil zij vervolgens zo veel mogelijk delen met andere bedrijven uit de provincie.

De BEL-groep zal nog voor de zomer bij elkaar komen voor de officiële kick-off.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!