Energieakkoord biedt welkome helderheid voor mkb

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: MKB-Nederland

Na jaren van onduidelijkheid in het energiebeleid is er voor mkb Nederland duidelijkheid en zekerheid geschapen dankzij het Energieakkoord.

Energieakkoord biedt welkome helderheid voor mkb

MKB-Nederland verwelkomt het Energieakkoord. Deze nationaal gedragen meerjarenaanpak biedt het midden- en kleinbedrijf (mkb), dat al volop bezig is met verduurzaming en energiebesparing, helderheid voor investeringen. Tot nu toe vormde onduidelijkheid en onzekerheid in het beleid een groot struikelblok. MKB-Nederland is ook blij met de nauwe samenwerking met milieuorganisaties. 

Innovatieregelingen

Het Energieakkoord maakt duidelijk dat innovatieregelingen en andere instrumenten van de overheid ook toegankelijk moeten zijn voor het midden- en kleinbedrijf. Een mkb-bedrijf heeft geen tijd en mensen over om zich hiermee bezig te houden, aldus MKB-Nederland. Dus het moet snel en laagdrempelig zijn.

Meer ondernemerschap en werkgelegenheid

Grote winst zijn de maatregelen op het gebied van energiebesparing in woningen. Dat kan een belangrijke impuls zijn voor verduurzaming, maar ook voor de bouw- en installatiemarkt waar ondernemers het moeilijk hebben. Volgens MKB-Nederland ontstaan voor veel bedrijven veel marktkansen. Onder de streep zal dit altijd nieuwe business of meer ondernemerschap en werkgelegenheid opleveren.

Samenwerking milieuorganisaties

Ook MKB-Nederland noemt de samenwerking met milieuorganisaties uniek. En van het grootste belang. De ondernemersorganisatie draagt nauwere samenwerking met zeer kritische milieuorganisaties een warm hart toe. Mits dit voor beide partijen toegevoegde waarde oplevert, zoals in dit energieakkoord zeker het geval is.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!