Energiegebouw Belastingdienst versterkt positie Apeldoorn als IT-stad

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Apeldoorn

Met de komst van een nieuw Energiegebouw van de Belastingdienst op de Quintax-Locatie aan de Laan van Westenenk heeft Apeldoorn zich als één van de vier nationale overheidsdatacenters definitief op de kaart gezet.

Energiegebouw Belastingdienst versterkt positie Apeldoorn als IT-stad

“De doorontwikkeling naar digitale overheid past heel goed bij de Apeldoornse wens om ons te positioneren als dé IT-stad”, aldus een trotse wethouder Olaf Prinsen.

Energiegebouw

Met de bouw van dit energiegebouw heeft de Belastingdienst haar band met Apeldoorn verstevigd en bevestigd. Wethouder Prinsen: “De Belastingdienst heeft er duidelijk voor gekozen haar IT blijvend vanuit Apeldoorn te ontwikkelen en te beheren. Door de gepleegde mega- investeringen laat de Rijksoverheid zien dat er continuïteit wordt beoogd in Apeldoorn.’’ De ontwikkeling die de Belastingdienst doormaakt, sluit naadloos aan op de manier waarop Apeldoorn zich in de markt wil zetten, zo constateert de economiewethouder.

Het nieuwe energiegebouw (gebouw Quintax West) levert de stroom en de koeling voor de Belastingdienst Centrum voor Infrastructuur en Exploitatie (B/CIE) en Belastingdienst/Centrum voor Facilitaire Dienstverlening (B/CFD).

Belastingdienst in Apeldoorn

De Belastingdienst is één van de grootste werkgevers in Apeldoorn en van groot belang voor onze economie. Vanuit het samenwerkingsverband Apeldoorn IT werkt de Belastingdienst met andere IT bedrijven samen op het gebied van mobiliteit van personeel, kennisdeling, stages en profilering met als doel hoogopgeleide IT’ers te binden en boeien aan Apeldoorn, bijvoorbeeld d.m.v. Apeldoorn Stagestad.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!