Energieke Regio in Dialoog op 20 juni

  • Innovatie & MVO

De energietransitie is een opgave voor ons allemaal. We móeten en gaan het samen doen. In de energiedialoog worden daarom alle ondernemers, inwoners, overheden en onderwijsinstellingen van de Cleantech Regio uitgenodigd om mee te denken over de eigen energievoorziening en de energietoekomst van Nederland.

Energieke Regio in Dialoog op 20 juni

De uitkomsten van deze bijeenkomst worden gebruikt bij het opstellen van de agenda voor het energiebeleid voor langere termijn. Meer informatie over de Energiedialoog vindt u op www.mijnenergie2050.nl.

Tijdens de Energieke Regio in Dialoog vindt er onder andere een viergesprek plaats. De gedeputeerde Jan Jacob van DIjk gaat met o.a. Mieke Oostra (lector Innovatieve Technologie in de Bouw van Saxion) in gesprek over wat ze vanuit hun perspectief nodig hebben van elkaar en wat ze brengen om te energietransitie te realiseren.

Het programma vindt u hier. De ontwikkelingen van het programma kunt u volgen op de website.

Thematafels

In totaal zijn er ongeveer 20 thematafels waar u in een klein gezelschap verschillende vraagstukken kunt bespreken, zoals het gezamenlijk organiseren van de Energietransitie want hoe kunnen we mensen betrekken en houden we ze betrokken? Hoe ziet de Wijk van de Toekomst eruit? Met of zonder gas? Overige onderwerpen die aan bod komen zijn het verduurzamen van binnensteden/dorpskernen, het spanningsveld tussen ruimte en energie, de energiebesparing in het MKB, sociale innovatie en nieuwe businessmodellen.

Aanmelden

Er is plek voor 200 deelnemers en volgens verwachting zullen deze plekken snel gevuld worden. Wilt u zeker weten dat u erbij bent meld u dan snel aan via deze link.

Locatie

De Energieke Regio in dialoog vindt plaats op het Zwitsalterrein Vlijtseweg 130, 7317 AK in Apeldoorn. Er zijn voldoende parkeerplaatsen om uw auto te parkeren. Wilt u met de trein reizen dan is het circa 20 minuten wandelen vanaf het centraal station of u pakt de OV-fiets.

De Cleantech Regio

Het Zwitsalterrein is één van de Cleantech hotspots. Wethouder Mark Sandmann: "Dit wordt een plek waar allerlei partijen kunnen sleutelen aan bijvoorbeeld een boot die vaart op de energie uit zonnecellen en die is gemaakt van restafval." Dit past ook heel goed bij de ambities van de Cleantech Regio. Een schone toekomst waarin energieneutraliteit en het hergebruik van afval tot grondstof tot een van de speerpunten behoort.

Voorbereid in dialoog

Heeft u behoefte aan meer informatie over de integrale visie op de toekomstige energievoorziening van Nederland dan kunt u het Energierapport  lezen, samengesteld door het Ministerie van Economische Zaken.

Meer informatie over Cleantech Center:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!