Engelse bedrijven onderzoeken mogelijkheden havens Zeeland

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Zeeland Seaports

Dertig bedrijven uit Engeland en Oost- en West-Vlaanderen gaan deze week na of de Zeeuwse havens en daar gevestigde logistieke bedrijven interessant voor hen kunnen zijn.

Engelse bedrijven onderzoeken mogelijkheden havens Zeeland

De handelsmissie bezocht dinsdag onder meer Kloosterboer in Vlissingen-Oost (koel- en vriesveembedrijf) en Verbrugge Terminals in Terneuzen. Na afloop was er een netwerkbijeenkomst bij de Kamer van Koophandel in Middelburg, waar het Loodswezen en de Zeeland Port Promotion Council (ZPPC) presentaties gaven. Het is voor het eerst dat een zo grote groep Engelse bedrijven - in dit geval uit het graafschap Kent - aan Zeeland als logistiek scharnierpunt snuffelt. Volgens een woordvoerder van de Kamer van Koophandel maken de Britse bedrijven momenteel vooral gebruik van de haven van Rotterdam om half- en eindfabrikanten te vervoeren naar het West-Europese achterland. Als het economisch iets minder gaat en de stuksaantallen teruglopen, kan Zeeland een interessant alternatief zijn.

Het bezoek vond plaats in het kader van het 2 Seas Trade-programma van de Kamer van Koophandel. Zeeuwse bedrijven, de Kamer van Koophandel en de ZPPC brengen dit najaar een tegenbezoek aan Kent. Ook de haven van Calais wordt nog aangedaan.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!