Enthousiaste jeugd en ouders op Techniekdagen

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: VNO-NCW Midden

De Techniekdagen zijn door VNO-NCW Midden, het regionale onderwijs en ondernemers georganiseerd vanwege het schrijnende tekort aan technisch personeel.

Enthousiaste jeugd en ouders op Techniekdagen

Tijdens de drie Techniekdagen die het bedrijfsleven en onderwijs in september en oktober samen organiseerden in Nijmegen, Achterhoek/De Liemers en Arnhem hebben ruim 10.000 kinderen en jongeren kennisgemaakt met de wereld van techniek. Tijdens Techniekdagen wordt vooral schooljeugd die nog een keuze moeten maken voor een vervolgopleiding enthousiast gemaakt voor een opleiding en beroep in de bèta en techniek. Dat is nodig, omdat bij onvoldoende instroom in technische opleidingen er op termijn een tekort ontstaat aan vakbekwame medewerkers. Nu al hebben bedrijven moeite met het vinden van de juiste mensen voor een aantal technische vacatures.

Steeds grotere belangstelling voor de Techniekdagen

Werkgeversvereniging VNO-NCW Midden organiseert de Techniekdagen samen met het regionale onderwijs en bedrijfsleven. Dat gebeurt twee keer per jaar in diverse regio’s. Per evenement trekt dit rond de 3.000 tot 4.000 bezoekers. Gerbert Wubs, regiomanager van VNO-NCW Midden en voorzitter van de werkgroepen die de Techniekdagen organiseert, begrijpt de grote belangstelling wel. ‘Het bijzondere voor de jeugd is dat ze zelf aan de slag kunnen met materialen, machines en apparaten en zo kunnen ervaren hoe leuk techniek is. De deelnemende scholen en bedrijven spannen zich in om de schooljeugd op een interactieve en creatieve manier te boeien voor het vak. Ik ben ervan overtuigd dat hen dat straks helpt bij het kiezen van een vakkenpakket of een opleiding’. De Techniekdagen groeien inmiddels steeds meer uit tot een ‘Week van de Techniek’, met daarin ook bedrijfsbezoeken voor scholieren en wedstrijden voor de bovenbouw van basisscholen, begeleid door PABO-studenten.

VNO-NCW Midden: regionale aanpak voor techniek pure noodzaak

VNO-NCW Midden pleit in navolging van haar landelijke organisatie voor een regionale aanpak om de toekomst van technisch onderwijs en de instroom in het beroepenveld veilig te stellen. Landelijk werd in mei 2013 het Techniekpact gesloten. VNO-NCW Midden wil dit samen met haar leden, het onderwijs en de techniek- en arbeidsmarktplatforms in de regio omzetten in tastbare resultaten.

Contactpersoon:
Gerbert Wubs, regiomanager VNO-NCW Midden, telnr. (055) 522 26 06.

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!