Er is aan Verbrugge Container Terminal in Vlissingen-Oost een milieuvergunning verleend.

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Zeeland Seaports

In 2012 kunnen de eerste schepen ontvangen worden.

Er is aan Verbrugge Container Terminal in Vlissingen-Oost een milieuvergunning verleend.

Gedeputeerde Staten van Zeeland hebben gisterochtend de milieuvergunning verleend voor de Verbrugge Container Terminal in Vlissingen-Oost. Directeur Martin Verbrugge denkt dat de eerste fase van de terminal over twee jaar operationeel kan zijn.

Dan is er ruimte voor 1,7 miljoen 20-voetscontainers. Als alles daarna goed gaat kan na een jaar of vijf de tweede fase gereed zijn. Dan heeft de totale VCT ruimte voor bijna drie miljoen containers. Het is de bedoeling de activiteiten van Verbrugge Zeeland Terminals (overslag van stukgoed, containers en auto's) in fasen te verplaatsen naar andere vestigingen van het bedrijf. Zo komt er ruimte vrij voor de containerterminal.
Voor het zo ver is moet de kade nog wel aangepast worden. Maar het bedrijf is al behoorlijk ver gevorderd met de aanvraag, licht Verbrugge toe.

Hij toonde zich gisteren 'ontzettend blij' met de verleende milieuvergunning: "We hebben er hard aan gewerkt." Verbrugge is ook weer voorzichtig optimistisch over de toekomst van het containervervoer. "Het trekt weer aan. Maar je weet natuurlijk niet of dat blijvend is." Wat dat betreft komt de vergunning voor het bedrijf op een gunstig moment.

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!