Erkenning voor sociale ondernemers in Noordoost-Brabant

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: AgriFood Capital

NoordOost Brabant werkt! heeft vrijdag 31 oktober jl. 12 vouchers van 1000 euro uitgereikt aan ondernemers uit de regio. De vouchers bieden een financiële ondersteuning voor het aanvragen van een PSO-certificaat.

Erkenning voor sociale ondernemers in Noordoost-Brabant

Met dit certificaat tonen de ondernemers aan dat ze actief sociaal ondernemen en zich inzetten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen.

Wethouder Huib van Olden, voorzitter van Noordoost Brabant Werkt!, reikte de vouchers uit aan Ecotap (Boxtel), Aarts Onderhoudsgroep B.V. (Schijndel), Kemkens Installatie (Oss), GWS De Schoonmaker (Rosmalen), Gebr. Jansen B.V. (Beugen), Have a nice day (’s-Hertogenbosch), Ricoh Nederland (’s-Hertogenbosch), Stichting Koraal Groep/Sterk in Werk (Boxtel), Q Moving (Volkel), Orly en Endevoets (’s-Hertogenbosch), Gebr. Dijkhoff (Heeswijk-Dinther) en Jac Mulders Electro (’s-Hertogenbosch).

Prestatieladder Socialer Ondernemen

Met het PSO-certificaat (Prestatieladder Socialer Ondernemen) maken deze bedrijven zichtbaar wat hun bijdrage is aan de werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bedrijven met een PSO-erkenning dragen meer dan gemiddeld bij in het bieden van kansen voor deze doelgroep. Het doel van PSO is om meer mensen duurzaam aan het werk te krijgen, zowel in het eigen bedrijf als voor opdrachten van andere bedrijven.

Van Olden bedankte de ondernemers voor hun inzet: “Het is heel goed dat u voorloper bent in de regio. Ik hoop dat u ook als ambassadeur van sociaal ondernemen uw stem in de regio wil laten horen. Want het hebben van werk gaat veel verder dan financiële ontzorging; het creëert voor veel mensen het gevoel mee te mogen en kunnen doen in onze samenleving. Daar zijn we samen verantwoordelijk voor!”  

Noordoost Brabant werkt!

Noordoost Brabant werkt! is het arbeidsmarktprogramma van Agrifood Capital. Ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen maken zich samen sterk voor een evenwichtige arbeidsmarkt met goede toekomstperspectieven. Onder andere door het gezamenlijk opzetten van beroepsgerichte opleidingen, het inrichten van een mobiliteitsportaal en het opzetten van een HRM-netwerk. Goed opgeleide mensen, die vakmanschap en ondernemerszin in zich hebben, én 4.000 extra banen in 2020.

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!