Ermelo onderzoekt mogelijkheden voor glasvezelnetwerk

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Ermelo

In februari 2014 is de gemeente Ermelo gestart met het (laten) inventariseren van de vraag naar glasvezel in de gemeente. Op dit moment wordt de vraag bij bedrijventerreinen in kaart gebracht.

Ermelo onderzoekt mogelijkheden voor glasvezelnetwerk

Het gaat om de minder dichtbewoonde gedeelten van Ermelo waar de toegang tot glasvezel kostbaarder is en om meer inspanning van bewoners, bedrijven en instellingen vraagt. Een onderzoek op de bedrijventerreinen is nu volop bezig. Ook is in augustus het onderzoek voor recreatieterreinen en het buitengebied van start gegaan.

De gemeente legt contact met recreatiebedrijven, de VVV, Veron en Recron. Bij de inventarisatie wordt rekening gehouden met de breedbandbehoefte van zowel bewoners als ook scholen, bedrijven en instellingen in het buitengebied. Voor het buitengebied is een gebiedsstrategie aangeschaft om te bepalen welke breedbandtechnieken per deelgebied optimaal zijn. Dat kan glasvezel zijn, maar ook breedband via straalverbinding of alternatieve methoden.

Heeft u vragen of informatie voor de gemeente Ermelo? Neemt u dan contact op met de projectleider: mevrouw Judith Stegeman, (0341) 56 72 48, j.stegeman@ermelo.nl.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!