€ 3000,- subsidie op zakelijk Groengasvoertuig

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Gemeente Nunspeet

Gemeente Nunspeet geeft het goede voorbeeld door op GroenGas over te stappen

€ 3000,- subsidie op zakelijk Groengasvoertuig

In oktober dit jaar opent in Nunspeet, aan de Schotweg in Hulshorst, het eerste GroenGas tankstation.

Rijden op GroenGas  is financieel aantrekkelijk.
Door de lage prijs van GroenGas ten opzichte van benzine en diesel kan rijden op GroenGas u ook een structurele kostenbesparing opleveren. Zo kost een volle tank met een actieradius van 300 km u momenteel slechts € 13,60 (4,5 eurocent/km).

€ 3.000 subsidie op zakelijk GroenGasvoertuig
Agentschap NL, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, heeft een subsidieregeling ontwikkeld ter promotie van GroenGas. Indien aan de voorwaarden wordt voldaan, wordt een subsidie van € 3.000 per voertuig toegekend.

Het zogenaamde subsidieprogramma ‘Proeftuinen duurzame mobiliteit: rijden op biogas en hogere blends biobrandstoffen’ heeft het bevorderen van de besparing van fossiele brandstoffen en CO2-reductie bij vervoermiddelen ten doel.  Zij doet dit door het aanschaffen en gebruiken van vervoermiddelen die rijden op biogas en hogere blends biobrandstoffen te stimuleren. De regeling treedt per 1 juli 2011 in werking en zal tot 1 januari 2014 lopen. Er is een budget van € 2,6 miljoen beschikbaar voor de gehele looptijd.

In aanmerking komen ondernemingen, waterschappen en onderzoeksinstellingen die vervoermiddelen voor bedrijfsmatig gebruik aanschaffen en in gebruik nemen. De aan te schaffen vervoermiddelen moeten geschikt zijn voor het gebruik van duurzame biobrandstoffen. Het kan gaan om GroenGas, biogas of vloeibare hogere blends biobrandstoffen met ten minste 10% biobrandstof, die kunnen worden gebruikt als alternatief voor fossiele brandstoffen. De subsidie bedraagt € 3.000 per vervoermiddel en maximaal € 100.000 per project.

Aanvragen kunnen tot en met 30 december 2011 bij Agentschap NL worden ingediend. Subsidie wordt verleend op volgorde van ontvangst.

Bij aanschaf aardgas voertuig tot 10.000 km gratis GroenGas
Ook de automobielindustrie reageert. Fiat met GroenGas verschillende personenauto’s (o.a. de Panda, de Punto Evo, Qubo, en de Doblò turbo) en bedrijfswagens ( Fiorino, Doblò Cargo en de Ducato) biedt in samenwerking met OrangeGas bij aanschaf van een nieuw Fiat Natural Power model voor de eerste 10.000 kilometer gratis GroenGas aan.

Welke auto's zijn beschikbaar? Waar kun je tanken? Wat kost het? Antwoord op deze vragen en meer vind u op de site:

www.groengasmobiel.nl

Ook op de beurs Veluwe Duurzaam ( 18 en 19 november in de Veluvine) is meer informatie over o.a. het rijden op GroenGas beschikbaar. Daarnaast is het mogelijk een testrit met een auto op GroenGas te maken en vind u er alle informatie over GroenGas, de automodellen en de genoemde subsidieregelingen (www.veluweduurzaam.nl/nunspeet).

Voor het hele artikel zie http://www.nunspeet.nl/index.php?simaction=content&mediumid=5&pagid=127&fontsize=12&stukid=16419

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!