'Europa om de hoek Kijkdagen' ook in Breda

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Breda

In Breda zijn tijdens de 'Europa om de hoek Kijkdagen' een tweetal projecten te bezoeken. Op vrijdag 9 mei is er een informatiemiddag over het revitaliseringproject Emer op het bedrijventerrein Emer en Hintelaken. Wethouder Akinci opent deze middag.

'Europa om de hoek Kijkdagen' ook in Breda

Op zondag 11 mei is er een rondwandeling in Via Breda-gebied. Op beide dagen is te zien en te horen  wat de projecten – mede met Europese financiering – bijdragen aan innovatie en economische groei. De Europa om de hoek Kijkdagen vinden plaats in heel Nederland op 9, 10 en 11 mei. Ze bieden de bezoeker een bijzondere kans om eens te zien wat er in de buurt gedaan wordt met Europees geld en wat dit concreet oplevert. Daarmee zijn de Kijkdagen een boeiend uitje voor iedereen die geïnteresseerd is in verandering en vernieuwing.

Emer Noord werkt!

Het grootste aaneengesloten bedrijventerrein (Emer en Hintelaken) van Breda heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Dankzij alle (nieuwe) ondernemers in het gebied is de werkgelegenheid toegenomen, leegstand teruggedrongen en zijn er veel nieuwe economische activiteiten en investeringen door ondernemers. En dat ondanks de crisis. Deze ondernemers hebben lef getoond door hun bedrijf hier te vestigen, wat zich heeft vertaald in een sterk verbeterd ondernemersklimaat!

Er ligt echter nog veel voor het bedrijventerrein in het verschiet en daarom wil de Gemeente Breda de locatie Emer Noord / Hintelaken ook de komende tijd met veel enthousiasme verder ontwikkelen. In mei 2014 start de aannemer met het maken van de aansluiting Emer Noord op de Noordelijke Rondweg. Tegelijkertijd wordt de Bethlehemloop verbreed en een fietsverbinding gemaakt.

Eerder zijn op de Emerparklaan de verkeerslichten voorzien van intelligent groen. Dit is allemaal mede gefinancierd met Europees geld.

Op vrijdag 9 mei is bij Lot 66 aan de Mijkenbroek 27 een inloop vanaf 15:00 uur in de America Zaal.  Hierbij worden de komende werkzaamheden de aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg en de mogelijke toekomstige werkzaamheden op het bedrijventerrein Emer Noord/Hintelaken gepresenteerd, zoals het verbreden van het Hekven en het plaatsen van kleine windmolens op de daken.
Ook is er een doorlopende presentatie te zien met foto’s van gebieden de Krogten, Emer/Hintelaken en Hazeldonk voor en na de herstructurering.

Via Breda Broeit, Bruisend Waterplein en herontwikkeling Stationsgebied

Op zondag 11 mei is er in Via Breda een Instawalk georganiseerd. Een bijzondere wandeling door het Via Breda-gebied. Aan de hand van de hashtag #viabredaEU kunnen foto’s gemaakt worden met Instagram. Deze worden geplaatst op de Via Breda Broeit Pinterest-pagina. Op die manier ontstaat al wandelend een mooi beeldverhaal over de combinatie Via Breda en Europa. De rondwandeling start om 13.00 uur bij het informatiecentrum van Via Breda aan de Willemstraat. Opgeven kan via viabreda@breda.nl. Deelname is gratis.

Om de hoek

In Nederland zijn honderden projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. Deze projecten dragen bij aan het versterken van de regionale en lokale economie en aan de concurrentiepositie van Nederland. Ga naar www.europaomdehoek.nl/kijkdagen en ontdek wat er bij u om de hoek gebeurt.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!