Europese primeur in Gelderland: MobiBus

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Provincie Gelderland

Op 14 mei 2012 heeft de provincie in Apeldoorn het eerste exemplaar van de MobiBus in gebruik genomen. Deze 18 meter lange bus biedt de mogelijkheid tot werken en vergaderen, onder het genot van een kopje koffie.

Europese primeur in Gelderland: MobiBus

De MobiBus gaat op vervoersknooppunten een tweeledige functie vervullen. Als vergader- en restauratieve ruimte, maar ook op het gebied van beheer en sociale veiligheid.

Mobibus op parkeerterrein bij A1In Apeldoorn staat de MobiBus op de carpoolplaats Kaijersdijk (A1, afslag Apeldoorn-zuid) waar recentelijk het aantal parkeerplaatsen is verdubbeld. De feestelijke openingshandeling werd verricht door Conny Bieze, gedeputeerde Mobiliteit en Economie, Olaf Prinsen, wethouder van de gemeente Apeldoorn en Jasper Snoek, financieel directeur van de stichting DOEN, samen met de initiatiefnemers van stichting P+Rmissie.

Flexwerken

De omgebouwde bus biedt een aangename en betrouwbare ruimte om te wachten op hun reisgenoten. De MobiBus is bovendien voorzien van een toilet, een informatiepunt (touchscreen voor verkeersinformatie, buienradar, evenementeninformatie), tafels met zitjes om de krant te lezen, te vergaderen of te flexwerken want bus beschikt over gratis WiFi. De MobiBus is elke dag van 7.00-19.00 uur in bedrijf

Besparen autokilometers

Met de inzet van de MobiBus wordt bereikt dat meer automobilisten gebruik gaan maken van carpoolplaatsen en P+R terreinen. Een goed functionerend P+R terrein voor 150 auto's bespaart zo'n 842.400 autokilometers per jaar en daarmee circa 147.000 kg CO2-uitstoot!
Waar door bestemmingsplannen of bouwregels een vast servicegebouw niet haalbaar is, biedt de MobiBus uitkomst, ook tijdelijk.

Ook elders inzetten

Dit initiatief van de Stichting P+Rmissie (Permissie) is mogelijk gemaakt door subsidies van de provincie Gelderland en de stichting DOEN. De gemeente Apeldoorn draagt zorg voor de locatie. Gedeputeerde Conny Bieze: 'Het concept kan in het brede scala van maatregelen van Slim Werken, Slim Reizen een prima toevoeging zijn. Ook in het kader van de versterking van de Gelderse economie zijn we op zoek naar maatregelen die de bereikbaarheid van de stad vergroten. We hebben daarom op basis van het voorstel van deze initiatiefnemers een subsidie verleend van 120.000 euro om de aanschaf en ombouw van de bus mogelijk te maken. We hopen dat de MobiBus  aanslaat bij de reizigers en gaan dat ook meten. Zo ja dan gaan we de bus wellicht ook elders inzetten.'

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!