Europese subsidie voor ontwikkeling watersport-servicecentrum

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Gemeente Vlissingen

De gemeente Vlissingen krijgt € 851.000 subsidie voor de ontwikkeling van de binnenhavens tot watersport-servicecentrum.

Europese subsidie voor ontwikkeling watersport-servicecentrum

Samen met een aantal andere maritieme gemeenten uit Europa werkt Vlissingen aan het project Yacht Valley. Doel is het ontwikkelen en uittesten van innovatieve en duurzame watersport-servicecentra, vooral op herontwikkelingslocaties en rondom bestaande bedrijven.

De watersportsector ontwikkelt zich snel, met innovatieve technieken en specialisaties. Bedrijven in de sector zitten vaak op ongunstige plekken, waar weinig ruimte is voor groei. Ook moeten ze aan steeds meer milieu-eisen voldoen. Bovendien stijgt het aantal boten en worden ze steeds groter, duurder en technisch ingewikkelder. Daardoor is er steeds meer vraag naar een totaalbehandeling.
Een watersport-servicecentrum is een locatie waar meerdere bedrijven vanuit hun eigen expertise en specialismen diensten verlenen voor aanschaf, onderhoud en verbetering van pleziervaartuigen.

Vlissingen gebruikt de subsidie vooral om de gronden in de Binnenhaven geschikt te maken voor deze ontwikkeling. Yacht Valley past in de visie Stadshavens Vlissingen de ontwikkelingen rondom de Kenniswerf. Het biedt ruimte voor jachthavenontwikkeling en vestiging van maritieme bedrijvigheid.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!