Europese topfaciliteiten zetten deuren open voor MKB Brabant

  • Farma & Zorg
  • Bron: KVK

Brabantse mkb-bedrijven in de gezondheidssector kunnen binnenkort gebruik maken van internationale onderzoeksfaciliteiten.

Europese topfaciliteiten zetten deuren open voor MKB Brabant

Bedrijven en onderzoekscentra in de regio's Nederland, België, Engeland, Duitsland en Denemarken werken samen en stellen hun topfaciliteiten beschikbaar.
Onder de naam Fasilis (Facility Sharing in Life Sciences) gaat een internationaal pilot project van start.

Bedrijven die producten ontwikkeling op het gebied van gezondheid hebben steeds vaker specialistische apparatuur nodig om te kunnen innoveren.
Die is vaak te duur om zelf aan te schaffen. Apparatuur die vaak wel aanwezig is in de laboratoria van multinationals en universiteiten, maar dan weer slecht toegankelijk voor andere bedrijven. Bovendien zijn echte topfaciliteiten dun gezaaid: niet alles is in één regio of in één land aanwezig.

Zes toonaangevende life sciences regio's in Nederland (Noord-Brabant en Gelderland), België, Engeland, Duitsland en Denemarken hebben daarom de handen ineen geslagen.
Elke regio deelt 15 vouchers uit aan de beste projectaanvragen.
Door dit project kunnen kleinere bedrijven in Brabant gebruik maken van laboratoria en proeffabrieken in Oxford, Kopenhagen, Luik en Stuttgart.
Brabantse bedrijven kunnen tussen 10 maart en 21 mei projectaanvragen indienen om kans te maken op een voucher dat hen direct toegang geeft tot de internationale faciliteiten.

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) is initiatiefnemer en projectleider van Fasilis.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!