Evenementen en citymarketing Hengelo in handen van VVV & Stadspromotie

  • Toerisme & Recreatie

Alle evenementen en activiteiten voor stadspromotie in Hengelo worden voortaan gecoördineerd door een nieuw te vormen citymarketingorganisatie. Het plan dat stichting VVV & Stadspromotie had ingediend, heeft het college van B en W goedgekeurd.

Evenementen en citymarketing Hengelo in handen van VVV & Stadspromotie

Het college heeft in 2010 besloten de evenementen binnen de gemeente extern bij een nieuwe organisatie voor citymarketing te bundelen. De gemeente heeft gesprekken gevoerd met VVV & Stadspromotie over de invulling van de organisatie. VVV & Stadspromotie heeft daarvoor een plan uitgewerkt dat het college begin maart als kader voor toekomstige ontwikkelingen heeft goedgekeurd.


Financiering inclusief bezuiniging rond
Inmiddels is ook de financiering rond. Ten opzichte van voorgaande jaren wordt er een bedrag van 50.000 euro aan bezuiniging ingeboekt. VVV & Stadspromotie gaat nu bezig met de voorbereidingen, zodat de organisatie per 1 januari 2012 officieel van start kan gaan.


‘Aantrekkelijke woon-, werk- en verblijfplaats’
Wouter Reinders, directeur VVV & Stadspromotie: ‘Wij zijn uitermate verheugd dat wij de kans krijgen om ons citymarketingplan te realiseren. Vanaf 1 januari 2012 zullen wij in nauwe samenwerking met de gemeente en overige stakeholders werken aan onze opdracht: het versterken van het profiel van de stad Hengelo. Ons doel is om Hengelo als aantrekkelijke woon-, werk- en verblijfplaats te promoten. Wij gaan een samenhangend programma aanbieden van campagnes, activiteiten en evenementen. Die richten zich op verschillende doelgroepen en zijn over de hele stad verspreid.’

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!