Evenementenprijzen voor Enschede

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Gemeente Enschede

Enschede heeft zaterdag tijdens de Nationale Evenementenprijzen in Den Haag twee belangrijke prijzen in ontvangst mogen nemen.

 Het Kampioensfeest van FC Twente in 2010 is de winnaar van de titel ‘Beste Regio Evenement 2010’ in de categorie algemeen. GOGBOT heeft de ‘Innovatieprijs’ ontvangen.

“Hartstikke goed nieuws voor Enschede. Dit onderstreept de betekenis van wat we met elkaar in deze stad tot stand brengen. Prachtig dat dit ook elders in Nederland wordt opgemerkt”, aldus Marcel Wendrich van Enschede Promotie.

Kampioensfeest FC Twente
Het eerste landskampioenschap in de geschiedenis van FC Twente leidde vorig jaar tot een uniek feest. Vanuit de hele regio kwamen zo’n 50.000 fans naar Enschede om in de binnenstad het kampioensfeest te beleven. Een groot gevoel van saamhorigheid en trots waren het resultaat. Enschede werd landelijk geroemd om haar succesvolle aanpak. Het feit dat Enschede en FC Twente dezer dagen opnieuw laten zien te kunnen feesten 'zonder gedonder', geeft deze titel extra betekenis.


GOGBOT
Het GOGBOT festival zet Enschede op de kaart als innovatieve stad en heeft daarmee de twee andere genomineerden, Lowlands (Biddinghuizen) en In Vervoering (Utrecht), achter zich gelaten. Jaarlijks wordt de stad vier dagen lang overspoeld door dit spektakel van multimedia, kunst, muziek en technologie. In 2010 hebben zo’n 16.000 mensen GOGBOT bezocht. De organisatie van het festival is in handen van PLANETART.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!