Event Cleantech Tomorrow: reis naar een duurzame toekomst

  • Technologie
  • Bron: Cleantech Regio

Wie van de wereld een mooiere plek wil maken, mag het event Cleantech Tomorrow niet missen. Het event is hét begin van de reis naar een ecologisch en economisch houdbare toekomst.

Event Cleantech Tomorrow: reis naar een duurzame toekomst

Niemand minder dan Frenk van der Linden is dagvoorzitter. Met Robert Swan, Marjan Minnema, Daan Roosegaarde, Diederik Jekel en Dennis Karpes op het programma, worden deelnemers op 3 en 4 februari geïnspireerd om onderdeel te zijn van een schonere toekomst.

Maandag 3 februari - dagprogramma

Daan Roosegaarde is internationaal befaamd kunstenaar, ondernemer en ontwerper en gefascineerd door hoe natuur en technologie met elkaar aan het versmelten zijn.  Marjan Minnesma is directeur van Urgenda, de stichting die Nederland vanuit het bedrijfsleven en van onderop wil verduurzamen. Initiatiefneemster van de Duurzame Troonrede en bekend van het proces dat ze tegen de overheid aanspande vanwege het klimaatbeleid.

Robert Swan is een van ‘s werelds meest motiverende sprekers. Zijn ervaringen gedurende de afgelopen 30 jaar op zowel de Noord- als de Zuidpool hebben hem een enorme drijfveer gebracht om de wereld te stimuleren tot duurzame ontwikkeling. Vanuit zijn Stichting 2041 inspireert hij jongeren en ondernemers op een buitengewone manier.

Themasessies

Tijdens de dag kan een eigen programma worden samengesteld. Er staan diverse Cleantech Inspiratiesessies op het programma. Binnenkort vindt u meer informatie hierover op onze website www.cleantechregio.nl.

Holland Cleantech Challenge

Studenten van Saxion, HAN en Aventus werken gedurende deze twee dagen, parallel aan het congresprogramma, aan cleantech projecten voor en met bedrijven uit de regio. Er wordt regelmatig verbinding gezocht met het Saxion College, waar de studenten aan het werk zijn. De hoofdprijs is het niet mis ter verstane bedrag  van €10.000,-, beschikbaar gesteld door het Cleantech Center.

De winnende studenten krijgen bovendien de mogelijkheid om mee te werken aan duurzame oplossingen in extreme omstandigheden, zoals de E-base van de Stichting 2041 op Spitsbergen of de grootschalige vergroeningsprojecten in de woestijn van Justdiggit. Inschrijvers, zowel studenten als ondernemers, kunnen terecht op www.cleantechcenter.nl.

Maandag 3 februari – avondprogramma

De Duurzame 1.000 is een gezelschap van bedrijven, projecten en individuen die geloven in een energieneutrale regio. En die daar elk op hun eigen manier een invulling aan geven. De eerste 100 zijn in 2012 al toegetreden.  De kandidaten voor de Duurzame 1.000 zullen op deze avond, samen met de 100 voorlopers, vormgeven aan het initiatief. Een dinerprogramma o.l.v. Frenk van der Linden in de Bergkerk Deventer.

Dinsdag 4 februari – dagprogramma

In dit middagprogramma presenteren de studenten hun challenge tijdens een dynamisch jongerenprogramma onder leiding van Diederik Jekel, wetenschapsjournalist en bekend van DWDD. Vervolgens spreekt topspreker Dennis Karpes, bedenker en medeoprichter van Dance4Life, oprichter van het duurzame modewerk Kuyichi en drijvende kracht achter de actie ‘Justdiggit’. Robert Swan neemt de studenten mee in de wereld van duurzame ontwikkelingen in extreem koude gebieden. 

Dinsdag 4 februari – avondprogramma

Het dak gaat eraf in de Deventer Schouwburg onder leiding van NOUVEAUBEATS en DJ VINCE LE FIN. Op de Cleantech Energy Floor wordt alle opgewekte dansenergie opgevangen. Het duo Niels Brooimans & Vincent van den Ende zijn opkomende DJ’s die op dit moment druk bezig zijn de wereld te veroveren met hun eigen muziek. De afgelopen 3 jaar hebben zij over de hele wereld gedraaid, maar hoogtepunt tot nu toe is draaien voor Willem Alexander en Maxima op het Museumplein tijdens de eerste koningsdag dit jaar. De DJ’s gaan in het voorjaar van 2014 samen met Stichting 2041 de eerste duurzame track ter wereld opnemen op de Zuidpool.

Meer informatie over Cleantech Center:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!