Export kurk waarop Nederlandse economie drijft

  • Financieel & Juridisch

De export is op dit moment de kurk waarop de Nederlandse economie drijft. Dat stelt Olli Rehn van de Europese Commissie in de vandaag gepubliceerde lenteraming. De EC verwacht dat Nederland verder kan profiteren van het aantrekken van de groei in Duitsland bij een zich herstellende wereldhandel.

Export kurk waarop Nederlandse economie drijft

FME onderstreept het belang van de export van Nederland. "De overheid heeft in de afgelopen jaren te weinig aandacht gehad voor het gegeven dat we in een wereldwijde markt opereren en daarvan afhankelijk zijn voor onze groei", aldus voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink.

Dezentjé vervolgt: "De cijfers van de Europese Commissie tonen aan dat het belangrijk is de export als motor van de economie krachtig te blijven ondersteunen. De technologische industrie is een kennisfabriek waarmee we de internationale kennisconcurrentie aan kunnen. Alleen de besten kunnen winnen.

Door samen met de overheid en kennisinstellingen te investeren in innovatie kunnen Nederlandse bedrijven hun internationale posities uitbouwen en nieuwe markten veroveren. Handelsgerichte ambassades en een excellente exportkredietverzekering helpen de technologische industrie verder op buitenlandse markten en zorgen daarmee voor welvaartsgroei in Nederland".

De Vereniging FME-CWM vertegenwoordigt een belangrijk deel van de technologische industrie. De 2.500 lidbedrijven genereren een gezamenlijke omzet van bijna € 60 miljard en bieden directe werkgelegenheid aan 225.000 mensen. Zeker 60 procent van de omzet wordt geëxporteerd, goed voor een achtste van de totale Nederlandse export.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!