Extra impuls innovatiekracht MKB Overijssel

Door een investering van € 750.000 krijgt de innovatiekrachte van de MKB-bedrijven in Overijssel een extra impuls. De investering is om proces- en productvernieuwing te stimuleren op het gebied van kunststoffen en coatings, textielrecycling, geavanceerde materialen en composieten. Vandaag ontvangt Maan Engineering uit Raalte de eerste innovatievoucher tijdens de Technische Industriële Vakbeurs in Hardenberg.

Extra impuls innovatiekracht MKB Overijssel

Theo Rietkerk, gedeputeerde Economie, Energie en Innovatie: "De innovatievoucher bedraagt per aanvrager maximaal 50% van de kosten van onderzoek en ontwikkeling. MKB-bedrijven kopen met de vouchers onderzoek- en ontwikkelingscapaciteit in bij één van de vier Overijsselse open innovatiecentra: OICAM, Polymer Science Park, Texperium en TPRC. Dankzij de beschikbare kennis bij de innovatiecentra kan het MKB versneld innoveren, onderzoek uitvoeren en innovaties testen".

De minimale subsidie is 2.500 euro en kan oplopen tot maximaal 10.000 euro. De regeling loopt tot en met 2015 en is primair bedoeld voor het MKB in Overijssel. Meer informatie is te vinden op www.overijssel.nl/openinnovatiecentrum.


3D printtechniek

Maan Engineering is de eerste deelnemer aan deze innovatieregeling. Directeur André Jansen: "Deze subsidie biedt ons de ideale gelegenheid om met hulp van het Polymer Science Park onderzoek te laten verrichten naar nieuwe 3D printtechnieken voor prototyping van complex gevormde onderdelen en machines."

Regionale economie

Het ontsluiten van de kennis en kunde van de open innovatiecentra stimuleert de samenwerking tussen bedrijfsleven, wetenschap en onderwijs. Dit is een van de doelstellingen van het economische beleid van de provincie. Dit beleid concentreert op een optimaal vestigings- en ondernemersklimaat, een wervend bedrijvenbeleid en een goede afstemming tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Meer informatie over Provincie Overijssel:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!