Extra impuls voor binnenstad Hengelo

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Overijssel

De gemeente Hengelo en provinicie Overijssel hebben afspraken gemaakt om gezamenlijk te investeren in de binnenstad van Hengelo, het Weusthagpark en de Creatieve Fabriek.

Extra impuls voor binnenstad Hengelo

Provincie Overijssel en gemeente Hengelo investeren Essent-gelden
De investeringen van de provincie en de gemeente worden gedaan uit de verkoop van hun Essent-aandelen. In twee eerdere rondes heeft de provincie onder meer bijgedragen aan Hart van Zuid, het Twentekanaal en diverse jeugdprojecten.

De gemeente Hengelo geeft hoge prioriteit aan de binnenstad. Het Marktplein krijgt daarom van de provincie een extra impuls van € 425.000,-. Voor Lange Wemen wordt nu een bedrag van € 1 miljoen beschikbaar gesteld. Voor het Weusthag komt een bedrag van € 1,6 miljoen beschikbaar voor onder meer het grondwallenlandschap, de bekenloop, de recreatieve structuur en de toegankelijkheid. De Creatieve Fabriek krijgt een bijdrage van de provincie van € 400.000,- voor onder meer een programmaraad en een concept voor ontmoeting van creatieve ondernemers. De provincie en gemeente hopen hiermee de creatieve economie een extra zet te kunnen geven.

Meer informatie over Provincie Overijssel:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!