Faillissementsfraude wordt serieuzer aangepakt

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: MKB Nederland

MKB-Nederland en VNO-NCW juichen het toe dat minister Opstelten van Veiligheid en Justitie de mogelijkheden wil uitbreiden om faillissementsfraude aan te pakken.

Faillissementsfraude wordt serieuzer aangepakt

Zo wordt het niet bijhouden van een administratie in geval van faillissement strafbaar, en kunnen bestuurders worden vervolgd die voorafgaand aan een faillissement activa uit een bedrijf hebben onttrokken. Opstelten heeft het wetsvoorstel voorgelegd voor advies.

Geen civielrechtelijk bestuursverbod

De ondernemersorganisaties geloven dat Opstelten de problemen serieus wil aanpakken. Zij zijn echter minder te spreken over invoering van een civielrechtelijk bestuursverbod voor bestuurders die eerder faillissementsfraude hebben gepleegd. MKB-Nederland en VNO-NCW vinden dat de minister eerst maar eens moet zorgen dat de huidige middelen beter worden toegepast.

Kritisch over doorstart

Zij staan ook kritisch tegenover het stimuleren van een doorstart door de schuldenaar met hulp van een bewindvoerder. Aan zo'n doorstart moeten voorwaarden zijn verbonden, om te voorkomen dat te veel schuldeisers met lege handen komen te staan, aldus MKB-Nederland en VNO-NCW.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!