Fase 3 voor Food & Technology Park Helmond

  • Technologie
  • Bron: VMT

Het Food & Technology Park in Helmond gaat de derde fase in met de start van de bouwwerkzaamheden voor een bedrijvencentrum. Eind dit jaar moet dit gebouw gereed zijn.

Fase 3 voor Food & Technology Park Helmond

Op het bedrijvencentrum komen bedrijven als Food Connection Point (met 70 aangesloten bedrijven), Holland Food Camp, Chez Pascal, Bodec en het Centre for Innovative Food Processing.

Investering van € 17,5 miljoen

Fase twee (nieuwbouw laboratorium voor bedrijven, instellingen en (V)MBO- en HBO-studenten) en fase drie vergen een investering van € 17,5 miljoen. Bedrijven dragen € 9,5 miljoen bij, de gemeente Helmond € 2,5 miljoen, de provincie Noord-Brabant € 2,3 miljoen, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven € 2 miljoen en het onderwijs € 1 miljoen.

Testkosten MKB-bedrijven aanvaardbaar

Partijen vinden het ontwikkelen van doorlopende leerwegen voor VMBO-MBO-HBO in het Food Technology Park Brainport van grote waarde.

Ook het exploiteren van een experimenteer- en testomgeving waar MKB-ondernemingen tegen aanvaardbare kosten praktijkonderzoek kunnen (laten) doen maken deel uit van het food & technologiepark.

600 arbeidsplaatsen in 2020

In totaal zal eind dit jaar 10.000 vierkante meter zijn bebouwd. Uiteindelijk is er voor het foodpark op de Suytkade 25.000 vierkante meter gereserveerd.

Het aantal bedrijven en instellingen moet groeien tot dertig in 2020. Dan zullen er naar verwachting 200 tot 400 mensen op het park werken. Bij de toeleveranciers in de regio zullen naar verwachting nog eens 200 extra arbeidsplaatsen ontstaan.

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!