Fatsoenlijke huisvesting voor arbeidsmigranten op de Noord-Veluwe

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Regio Noord-Veluwe

Op 4 december ontmoetten zo'n vijftig vertegenwoordigers van gemeenten, werkgevers en huisvesters elkaar om de 'Intentieverklaring huisvesting arbeidsmigranten in de regio Noord-Veluwe' te ondertekenen.

Fatsoenlijke huisvesting voor arbeidsmigranten op de Noord-Veluwe

 Van den Bosch, lid dagelijks bestuur Regio Noord-Veluwe: 'Arbeidsmigranten zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Zij verdienen dus ook goede en fatsoenlijke huisvesting. Met deze intentieverklaring zijn we er nog niet. Dit is pas het begin'.

Regionale intentieverklaring

Uit onderzoek is gebleken dat in de regio Noord-Veluwe 3.000 arbeidsmigranten verblijven. Mogelijk zelfs een veelvoud daarvan. Het gros van de arbeidsmigranten verblijft op plaatsen die daarvoor niet bestemd zijn: de recreatieparken. Alle betrokken partijen zijn het erover eens dat dit een onwenselijke situatie is. Om deze reden heeft Regio Noord-Veluwe samen met een 'ambassadeursteam' een regionale intentieverklaring opgesteld. In deze verklaring staan uitgangspunten en afspraken voor huisvestingslocaties in de gemeenten. Gemeenten, woningcorporaties en verschillende particuliere huisvesters en uitzendbureaus ondertekenden op 4 december deze verklaring.

Grotere inspanning van alle partijen

Van den Bosch:' Wij zullen als gemeenten allerlei initiatieven faciliteren om goede huisvesting van arbeidsmigranten mogelijk te maken. Van de corporaties verwacht ik dat zij arbeidsmigranten huisvesten die hier langer willen blijven. Van de uitzendbureaus verwacht ik dat zij zich willen inspannen voor 'n goede kwaliteit van de huisvesting'. Volgens Van den Bosch moet er meer gebeuren: 'Met deze intentieverklaring zijn we er nog niet. We kennen elkaar nu en we zullen komende tijd samen met elkaar aan de slag moeten. Daarnaast zullen we ons ook inspannen dat nog meer partijen deze verklaring gaan tekenen'.

Ondertekenaars

Ondertekenaars van de intentieverklaring zijn de wethouders van de gemeenten Nijkerk, Putten, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet en Oldebroek, de woningcorporaties UWOON, Woningstichting Putten, Delta Wonen, Omnia Wonen en Triada Wonen en de werkgevers Covebo, AB Oost en Sebo Personeelsdiensten.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!