Fel bestreden Brabantse titel voor 2nd Dare en Kick

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: KvK

Enthousiast, gedreven en vooral creatief. Dat maakt de studentbedrijven 2nd Dare (mbo) en Kick (hbo) tot winnaar van de Brabantse finale van Jong Ondernemen. De twee bedrijven streden in het gebouw van de Kamer van Koophandel Brabant om de fel begeerde titel.

Fel bestreden Brabantse titel voor 2nd Dare en Kick

Uitreiking Jong Ondernemen

Na een inspirerende inleiding van ondernemer en oud topman van Philip Morris Guust Verpalen ontspon zich een spannende strijd in het bijzijn van een volle zaal met medestudenten, docenten en begeleiders. Uiteindelijk kwamen 2nd Dare en Kick als winnaar uit de bus. De jury hield de deelnemers nog even in spanning en had voor ieder bedrijf een persoonlijke verbetertip. De jury was vooral verrast door de creatieve ideeën, mooie presentaties en vooral de passie die de studenten lieten zien. Nieuw dit jaar was dat zij ook een promotiefilmpje van hun bedrijf lieten zien.

Winnaar MBO

2nd Dare (Sint Lucas Boxtel), (designtassen van banken uit oude treinstellen. Iedere tas is uniek en voorzien van een label waarop het treinstel van herkomst staat. Van een bank wordt één tas gemaakt. Je koopt dus je eigen bank). "Super dat we gewonnen hebben. Na dit studiejaar gaan we ons bedrijfje voortzetten en nieuwe modellen en producten ontwikkelen. We zien nog volop kansen. Binnenkort staan we in het magazine van de NS en kunnen alle reizigers kennismaken met onze unieke tassen." De jury was enthousiast over het creatieve en duurzame idee en de professionele uitvoering.

Winnaar HBO

Kick (Fontys) beauty book, c’est moi: verschillende stap-voor-stap uitgewerkte make up looks om thuis simpel een nieuwe look te creëren). Twee meiden zijn pas in januari gestart met hun studentcompany. ‘En dit is al de tweede keer dat we in de prijzen vallen. Hiermee willen we laten zien dat iedereen stralend kan zijn. We zijn in gesprek met een landelijke drogisterij keten (Douglas). Zij zijn erg geïnteresseerd in ons boek en de workshops die we daarbij kunnen verzorgen. Maandag a.s. horen we meer." De jury prees de professionele presentatie, het enthousiasme en het feit dat de meiden in zo’n korte tijd hun product en bedrijf hebben opgezet.

De regionale finale stond onder leiding van dagvoorzitter cabaretière Sophie van Hoytema en werd georganiseerd door de Stichting Jong Ondernemen in samenwerking met de Kamer van Koophandel (KvK) Brabant. Het winnen van regionale finale van geeft recht op een ticket naar de landelijke finale in juni. De winnaars van de nationale finale mogen vervolgens door naar de Europese finales. Deze zijn voor hbo/wo-bedrijven van 4 tot 6 juli in Skopje (Macedonië) en voor mbo-bedrijven van 19 tot 21 juli in Boekarest (Roemenië).

De Kamer van Koophandel stimuleert ondernemerschap onder jongeren. Dit onder meer door het uitgeven van een blad voor jongeren die geïnteresseerd zijn in ondernemerschap: Bizzi. Verder geeft de KvK gastlessen op scholen en participeert de KvK in het bestuur van de Stichting Jong Ondernemen.

Meer informatie over SintLucas:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!