Finalisten voor Startersprijs in West-Brabant bekend

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: KvK Zuidwest-Nederland

Uitreiking tijdens Startersdag op zaterdag 6 november

Finalisten voor Startersprijs in West-Brabant bekend

Ninet Heidema en John van Halteren van Restaurant - Feesterij Sprankeling uit Etten-Leur, Arjan van Roon van Shortlease4U, eveneens uit Etten-Leur en Evalien Lucas en Diana Ruijs van Queen of the Ring uit Breda zijn de drie kanshebbers die meedingen naar de derde West-Brabantse Startersprijs. Uit tientallen inzendingen van ondernemers, maakte de Kamer van Koophandel de drie genomineerden met het beste ondernemingsplan bekend.

Tijdens de Startersdag van de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland, op zaterdag 6 november in de Nobelaer in Etten-Leur, lichten de drie ondernemers hun ondernemingsplannen kort toe aan de jury.


Deze finaleronde begint om 13.00 uur. De winnaar van deze derde Startersprijs in West-Brabant ontvangt een geldbedrag van 1.000 euro uit handen van Greetje Welten van 't Zonnewiel, winnares van de West-Brabantse Startersprijs 2009.


Finale op zaterdag 6 november 2010
Een deskundige jury kijkt onder andere naar de volledigheid van het ondernemingsplan, zoals het financiële en het commerciële plaatje en de haalbaarheid ervan. Daarnaast beoordeelt de jury ook de gedrevenheid en ervaring van de ondernemers. Tijdens de presentatie van de finalisten krijgen ook de bezoekers van de Startersdag de nodige informatie die zij kunnen gebruiken bij het schrijven van hun eigen ondernemingsplan. Na afloop neemt de starter met het beste ondernemingsplan de prijs in ontvangst.

De jury bestaat uit Sylvia Kleyne adviseur bij ABNAMRO, Thijs Kleijwegt adviseur bij Van
Oers Corporate Finance, Rudy van Belkom, directeur van Imagobureau Tink! en Peter Dubbeldam, adviseur bij de Kamer van Koophandel.


Aanleiding
Iedere ondernemer uit West-Brabant die het afgelopen jaar een eigen bedrijf gestart is en een ondernemingsplan heeft, maakte kans op de Startersprijs. De prijs van 1.000 euro is bedoeld om ondernemers aan te moedigen hun plannen goed op papier te zetten en zo de slagingskans van hun bedrijf te vergroten. Meer dan 70 procent van de ondernemers, die al of niet gedwongen gestopt zijn, heeft geen ondernemingsplan, stelt de Kamer van Koophandel. De gevolgen van het ontbreken van een gedegen ondernemingsplan vormen een belangrijke oorzaak voor voortijdige bedrijfsbeëindiging.


Landelijke Startersdag
Op zaterdag 6 november organiseren de Kamers van Koophandel voor de negende maal een landelijke dag voor startende ondernemers. In West-Brabant vindt de Startersdag plaats in theater de Nobelaer in Etten-Leur van 10.00 tot 16.00 uur. Deze dag is een one-stop-shopping voor startende ondernemer om zich te oriënteren op een eigen bedrijf. De verwachting is dat zo’n 800 startende en net gevestigde ondernemers deze gratis Startersdag in Etten-Leur bezoeken.

Voor meer informatie:
Kamer van Koophandel Marc Volleman, T (0118) 67 35 34, M (06) 42 29 90 86, E marc.volleman@kvk.nl

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!