Financieel risico campus Oss

  • Farma & Zorg
  • Bron: RTL Z

Het Life Sciences Park op het terrein van farmaciebedrijf MSD in Oss zal de komende jaren een verlies lijden van 20 miljoen euro. Dat is substantieel hoger dan de 12 miljoen die gereserveerd is om verliezen op te vangen.

Financieel risico campus Oss

Een commissie van wijzen heeft dat geschreven aan het ministerie van Economische Zaken en de provincie Noord-Brabant. De commissie adviseerde de overheid om voldoende geld te reserveren om een verlies van 20 miljoen te kunnen dekken maar de betrokken partijen hebben voor de aanloopfinanciering 12,4 miljoen euro gepland. Brabant tekent met een lening voor ruim de helft van dat bedrag. De bijdrage van het ministerie komt uit op 1,6 miljoen euro.

De provincie denkt dat de aanloopverliezen beheersbaar zijn, noemt het ongewenst om alle risico’s af te dekken en beschouwt het ondernemingsplan voor de campus in Oss als conservatief. De overheidssteun aan de exploitatie van het Life Sciences Park is volgens de provincie geoorloofd.

Moederbedrijf Merck van MSD (voorheen Organon) wilde in Oss de hele onderzoeksafdeling sluiten. Er dreigden 2175 banen te verdwijnen. Na een jaar vol protest en verzet werd er overeenstemming bereikt over het behoud van 900 banen door de oprichting van een Development Center.

Voor de vrijkomende gebouwen en machines werd het Life Sciences Park bedacht waar ontslagen onderzoekers aan het werk kunnen.

Voor vastgoed en exploitatie is voorlopig 30,6 miljoen euro nodig, staat in een overeenkomst die de provincie, de gemeente Oss, het ministerie en MSD gaan sluiten. MSD verkoopt vijf gebouwen en apparatuur voor 11,8 miljoen euro aan de provincie en gemeente.

Lees verder ...

Meer informatie over MSD OSS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!