Flevoland subsidieert advies aan ondernemers

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Provincie Flevoland

De provincie Flevoland zet een succesvolle subsidieregeling voor ondernemers voort. Zij kunnen daardoor tegen een gereduceerd tarief externe deskundigheid blijven inhuren.

Flevoland subsidieert advies aan ondernemers

De subsidieregeling blijkt te leiden tot meer kennis en werkgelegenheid. Externe deskundigheid inhuren is voor kleine bedrijven vaak een grote kostenpost. Ondernemers zien er ook niet direct resultaat van. De provincie komt hen nu tegemoet. Want met hulp van de Flevolandse Ondernemers Ondersteuningregeling (FLOO) kunnen zij tegen een lager tarief deskundigheid inkopen van onafhankelijke adviseurs. In de afgelopen jaren is de FLOO gefinancierd via het project Kansen voor Flevoland (EFRO). Dit fonds is nu nagenoeg uitgeput. Uit een evaluatie van de FLOO blijkt dat de honderd adviestrajecten in de afgelopen periode niet alleen hebben geleid tot meer kennis bij bedrijven, maar ook tot honderd nieuwe banen erbij. 

De provincie stelt nu 300.000 euro beschikbaar om deze succesvolle regeling voort te zetten. De Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (OMFL) zorgt weer voor uitvoering.
De regeling maakt deel uit van een breder pakket aan maatregelen dat de provincie ontwikkelt om innovaties bij het midden- en kleinbedrijf (mkb) financieel mogelijk te maken. Het externe advies via de FLOO moet leiden tot nieuwe en vernieuwende bedrijfsactiviteiten, die groei in werkgelegenheid of omzet tot gevolg hebben.

Nieuwe financiering mkb

Het economisch profiel van Flevoland is jong en dynamisch. Zonder veel grote bedrijven, maar met veel midden- en kleinbedrijf. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman: "Juist het mkb heeft in de huidige economische tijd moeite om financiering te vinden voor nieuwe investeringen in innovatie. Daarom werkt de provincie op basis van haar Economische Agenda aanvullend aan een aantal nieuwe financieringsmogelijkheden voor het mkb. Deze zullen naar verwachting in 2014 geopend worden voor Flevolandse ondernemers.

Meer informatie over VNO-NCW Midden:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!