home » nieuws » Industrie »

FME presenteert Industrieagenda 2016-2018

  • Industrie
  • Bron: FME

FME, koepelorganisatie voor brancheorganisaties voor de technische industrie, presenteert vandaag haar industrieagenda 2016-2018. FME onderstreept in haar 'verkiezingsprogramma' het belang van techniek voor Nederland.

FME presenteert Industrieagenda 2016-2018

Tegelijk waarschuwt de organisatie de Nederlandse politiek dat er meer moet worden geinvesteerd in de technische industrie.

In de agenda legt FME haar verwachtingen richting Den Haag neer. Zo stelt ze dat als Nederland zich niet snel en soepel aan nieuwe omstandigheden aanpast, het land niet meekomt in de economische vernieuwing. Daarnaast waarschuwt de organisatie dat er meer moet worden geinvesteerd in innoverend vermogen. Anders worden de slimme oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen elders ontwikkeld en vermarkt. Ook vraagt de agenda, door eengezamenlijke inzet van WCM en Profion, aandacht voor de maintenance-sector in ons land.

Daarnaast schets FME dat als de technologische industrie de aansluiting met de internationale marktvraag kwijtraakt, een kwart van de Nederlandse export onder druk komt te staan. Ten slotte moet er meer worden geinvesteerd in de kennis en vaardigheden van de ruim 400.000 medewerkers in de technologische industrie. Zo niet, dan komen mensen langs de kant te staan.

De agenda is hier te downloaden.

Meer informatie over FME:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!