Fonckel winnaar Shell LiveWIRE Award 2012

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Syntens

Op donderdag 20 december 2012 vond de uitreiking va de Shell LiveWIRE Award 2012 plaats. Fonckel ontving de prijs voor jonge innovatieve ondernemers uit handen van André Kuipers.

Fonckel winnaar Shell LiveWIRE Award 2012

Fonckel overtuigde de jury met hun vernieuwende lichtconcept en wist €10.000,- in de wacht te slepen. Ook wonnen zij de publieksprijs met 38% van de stemmen die werden uitgebracht op www.livewire.nl. De Shell LiveWIRE Award wordt jaarlijks georganiseerd door Shell en Syntens Innovatiecentrum. De Award wordt ieder jaar uitgereikt aan de ondernemer die de jury weet te overtuigen van zijn innovatie vermogen en ondernemerschapkwaliteit.

Juryleden Rinke Zonneveld van het Ministerie van Economische Zaken, Louis van Garderen van Mazars, Wim Poelman van de Technische Universiteit Delft en Max Christern van het NRC beoordeelden de finalisten op innovatie, ondernemingszin en groeipotentie. Volgens de jury onderscheidt Fonckel zich met de introductie van lichtbediening op basis van gebaarherkenning en geven zij een nieuwe dimensie aan verlichting. Fonckel is een van de potentiële groeibedrijven van Nederland die direct bijdragen aan de Nederlandse economie en kan gezien worden als rolmodel voor de volgende generatie startups.

“We hebben jonge innovatieve ondernemers nodig om maatschappelijke problemen te kunnen aanpakken. Daarbij geven dit soort innovaties vertrouwen in de toekomst omdat zij bijdragen aan economische groei. Shell LiveWIRE laat zien dat Nederland bruist van ondernemerschap”, aldus Rinke Zonneveld, Directeur Ondernemerschap bij het Ministerie van Economische Zaken. Hij feliciteerde de winnaar van harte. 

Dick Benschop, president-directeur Shell Nederland: “Bijna tweederde van de Nederlanders is van mening dat innovatie nodig is om uit de huidige economische crisis te komen. Dat blijkt uit de Nationale Innovatie Enquête die Ipsos Synovate in opdracht van Shell heeft uitgevoerd. LiveWIRE begeleidt ieder jaar meer dan 600 innovatieve ondernemers en geeft steun aan innovatie. Dit is juist in tijden dat de economie onder druk staat belangrijk. Vandaag kan een groter publiek kennis maken met de succesvolle combinatie van innovatie en ondernemerschap. Deze finalisten laten zien dat innovatie een verschil maakt.”

Piet van Staalduinen, directeur Syntens Innovatiecentrum: “Syntens Innovatiecentrum versterkt het innovatievermogen van ondernemers in Nederland. We werken samen met LiveWIRE door jonge ondernemers bij hun groeiambities te begeleiden en hen te helpen eerder, beter en sneller te innoveren. Deze finalisten laten zien wat innovatie betekent! Vandaag hebben deze ondernemers een welverdiend moment in de spotlight. Laat ze een voorbeeld zijn voor vele ondernemers.”

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!