Fontysstudenten en bedrijfsleven samen aan de slag op Brainport Industries Campus

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Fontys

De komt van een vestiging van Fontys op de Brainport Industries Campus is gisteren formeel bevestigd. Ella Hueting, directeur Fontys Hogeschool Engineering, zette gisteren namens Fontys haar handtekening onder de huurovereenkomst.

Fontysstudenten en bedrijfsleven samen aan de slag op Brainport Industries Campus

De BIC is de campus (bij Eindhoven Airport) waar bedrijven en instituten uit de hightech maakindustrie uit de Brainport samenwerken aan innovatie. Op deze campus gaan studenten van Fontys aan de slag met Operational Excellence, 3d-printen en robotica in eigen ruimtes. Eerder al was ook het Fontys Centre of Expertise HTSM betrokken bij een samenwerking in BIC’s fieldlab Smart Connect Supplier Network.

Technisch geschoolde professionals

Fontys heeft de ambitie om in de Brainportregio Eindhoven een bepalende rol te spelen door onder meer bij te dragen aan de gewenste groei van het aantal technisch geschoolde professionals, waaronder ingenieurs. Die ambitie sluit naadloos aan op de Regiodeal Brainport Agenda: een initiatief van het rijk en de Brainportregio, die het mogelijk maakt om te investeren in het voorzieningenniveau, het aantrekken en behouden van talent en het stimuleren van innovaties van maatschappelijke impact.

Regiodeal Brainport

Mede dankzij de middelen die beschikbaar komen uit de Regiodeal Brainport kan Fontys nu in zogenaamde hybride leeromgevingen investeren, waar het onderwijs en het werkveld nauw samenwerken. “Deze hybride leeromgevingen hebben grote meerwaarde voor het onderwijs, omdat aan echte problemen uit het werkveld wordt gewerkt in een praktijkomgeving waarbij ook nog eens gebruik wordt gemaakt van de modernste faciliteiten en technologieën”, zegt Ella Hueting, directeur van Fontys Hogeschool Engineering.

“En de meerwaarde voor het bedrijfsleven zit hem in de groei van de innovatiekracht door inzet van studenten en experimenten in praktijkgericht onderzoek. Daarnaast kunnen professionals in het werkveld deelnemen aan onderwijs zodat Fontys ook een bijdrage levert aan het Leven Lang Ontwikkelen. BIC geeft daarmee invulling aan leren voor werkenden, voor alle stakeholders een belangrijk thema.”

Samenwerking met onderwijs

Voor Brainport Industries Campus is samenwerking met het onderwijs een van de speerpunten. “Door het contact tussen studenten, docenten en onze bedrijven te stimuleren, is iedereen geholpen”, zegt Ferdinand Gremmen, directeur SDK Vastgoed (Volkel Wessels) en verantwoordelijk voor BIC. “Vandaar ook dat we bij de opzet van BIC hier zo’n belangrijke rol aan hebben willen geven. De praktijk wijst nu al uit dat het concept werkt; met de komst van Fontys zal dat alleen nog maar sterker worden.”

Meer informatie over BRAINPORT INDUSTRIES CAMPUS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Meer informatie over Fontys:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!