Food 4 future van start met FOOD & CO

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Kliknieuws

Brabantse en Limburgse middelbare scholieren gaan creatief aan de slag voor de foodindustrie.

Food 4 future van start met FOOD & CO

Tijdens de kickoff op 9 september 2010 op De Groene Campus kregen zij uitleg uit de praktijk. Professionals uit het bedrijfsleven spraken de jongeren toe in opmars naar het project met de regiofinale op 18 november tijdens het Food4Future congres.

Dit jaar, de vierde editie, is gekozen voor het thema Food & Co. Via het concept Co-creatie denken jongeren aan de hand van bestaande merken na over een nieuw product. Zij gaan de bedrijven inspireren, innoveren en misschien wel een nieuw succesnummer brengen. Natuurlijk houden zij daarbij rekening met dat wat er bij het merk of bedrijf past. Het is aan de Co- (de leerling) om er een vernieuwende, duurzame en verrassende draai aan te geven. De beste ideeën mogen door naar de volgende ronde tijdens het Food4Future congres op 18 november a.s. Professionele experts en het publiek bepalen dan wie de Food4Future Award 2010 naar school mee mag nemen.

 

Steeds meer studenten interesse in Food

Het initiatief voor de Food4Future is vier jaar geleden genomen door het Foodbedrijfsleven vertegenwoordigd in FoodConnectionPoint en De Groene Campus. Doel van het project is jongeren te enthousiasmeren voor een opleiding en een baan in Food. Was er enkele jaren geleden geen enkele animo voor een foodopleiding, nu is er volop belangstelling. Op De Groene Campus is een 25-tal studenten gestart met de volledig nieuwe MBO-foodopleiding. Tevens is bij Fontys Hogescholen – Applied Science in Eindhoven voldoende belangstelling voor de nieuwe leerroute Food. Tevens is de belangstelling voor de minor Food (specialisatie 2e/3e jaar HBO) zo groot, dat deze volledig is overtekend.

Voor meer informatie zie www.food4future.nl

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!