Food-bedrijven Noordoost-Brabant leiden werklozen op tot toekomstige werknemers

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Food & Feed Noord-Oost Brabant

Op maandag 26 september is het opleidingstraject Stars4Food van start gegaan, een initiatief van Food & Feed Noordoost-Brabant. Hierbij kunnen 21 deelnemers een kortdurende opleiding volgen met baangarantie vanuit diverse bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie.

Food-bedrijven Noordoost-Brabant leiden werklozen op tot toekomstige werknemers

De deelnemers komen van drie sociale diensten: Optimisd (de gemeentes Veghel, Schijndel, St.-Michielsgestel en Bernheze), Gemeente Uden en Gemeente Oss.

Groeiend tekort aan medewerkers

Food & Feed Noordoost-Brabant is een samenwerkingsverband van 30 bedrijven uit de voedingsmiddelen- en diervoederindustrie in Noordoost-Brabant en  spant zich in om voldoende arbeidspotentieel beschikbaar te hebben en te houden in deze sectoren. Sectoren met grote toegevoegde waarde, werkgelegenheid en betekenis op regionaal, provinciaal, nationaal en internationaal gebied. Aanleiding voor deze samenwerking is het groeiend tekort aan medewerkers.

Het initiatief hiervoor is genomen door een aantal ondernemers binnen de Food- en Feedsector in de regio Noordoost-Brabant. Behoud van huidige werknemers en werving van nieuwe werknemers wordt gerealiseerd door imagoverbetering van de sector, afstemming tussen onderwijs en arbeidsmarkt en de realisatie van een regionaal herkenbaar netwerk waarin de 3 O’s (ondernemers-overheid-onderwijs) vertegenwoordigd zijn.

Voor het opleidingstraject stars4Food heeft Food & Feed Noordoost-Brabant is samengewerkt met    ondernemers (FrieslandCampina DMV, Sligro, Hutten Catering, Dalco Food, Vion Food, Peka Kroef en Bacu), onderwijs (AOC Helicon en ROC de Leijgraaf) en overheden (sociale diensten van de genoemde gemeenten en UWV WERKbedrijf). Samen geven zij vorm aan de inhoud van dit leer/werk traject, waarbij de deelnemers - na een scholingstraject van ruim 3 maanden - gegarandeerd een baan  wordt aangeboden bij een van de deelnemende bedrijven. Tijdens de leerperiode kunnen (deel)certificaten behaald worden op het gebied van o.a. procestechniek, veiligheid, hygiëne en voedselproductie.

Aan het werk
Begin januari 2012 zullen de deelnemers daadwerkelijk aan het werk gaan en weer volledig worden opgenomen in het arbeidsproces. Wij kijken terug op een succesvolle start van een project dat ongetwijfeld een goede afloop gaat krijgen en waarvoor vele partijen zich inspannen om op een maatschappelijk verantwoorde manier te ondernemen. 

*Dit project is mede mogelijk gemaakt door de 5-sterrenregio Noordoost-Brabant.


Meer informatie is te verkrijgen via Jos van Asten, tel: 06-14742144, e-mail: josvanasten@food-feed.nl 

Meer informatie over Food & Feed Noordoost-Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!