‘Food&Businesspark is noodzakelijke aanvulling in kennisas Ede-Wageningen’

Is uw bedrijf actief in de agrofoodsector en zoekt u een flexibele, grote kavel op een bedrijventerrein in Midden-Nederland? Aan de A12 ter hoogte van Ede wordt momenteel hard gewerkt aan bedrijventerrein Food&Businesspark: dé vestigingsplaats voor voedselproducerend Nederland.

‘Food&Businesspark is noodzakelijke aanvulling in kennisas Ede-Wageningen’

Agrofood is booming business. Steeds meer voedselproducerende of voedselverwerkende bedrijven zijn haastig op zoek naar meer bedrijfsruimte en dat natuurlijk het liefst op een zo gunstig mogelijk gelegen locatie.

Food&Businesspark Ede

Food&Businesspark te Ede moet deze wens mogelijk maken. Het terrein, gelegen tussen de spoorlijn Arnhem-Amsterdam, de A12 en het dorp De Klomp, biedt ruimte aan circa 10 tot 25 bedrijven tot en met milieucategorie 4.1 en 4.2.

In het hart van Food Valley

De locatie is aantrekkelijk gelegen, zo middenin regio Food Valley. En vlak in de buurt van het World Food Center, dat momenteel in de ontwerpfase zit. Wethouder Willemien Vreugdenhil van gemeente Ede vertelt: “Het blijkt dat zo’n thematische inzet voor een bedrijventerrein goed werkt, het is onderscheidend. Er is veel belangstelling voor en we zijn al in gesprek met diverse bedrijven.”

Een noodzakelijke aanvulling

Het nieuwe bedrijventerrein is volgens de gemeente een noodzakelijke aanvulling in de kennisas Ede-Wageningen. Vreugdenhil: ,,In dit gebied zijn veel internationale onderwijsinstellingen en foodbedrijven gevestigd. Zoals Wageningen University and Research, Kenniscampus Ede, NIZO Food Research, TNO. En vanaf volgend jaar ook Unilever Foods Innovation Centre. Samen met de overheden werken zij aan oplossingen voor één van de grootste uitdagingen van deze tijd: negen miljard mensen voorzien van gezonde voeding in 2050.“

Meer informatie over The Economic Board:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!