Food Valley Award stimulans voor doorontwikkeling Pluckr

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: FoodValley NL

De druivenonttrosser Pluckr, winnaar van de Food Valley Award 2014, is afgelopen jaar doorontwikkeld. Er is een grotere variant voor een Amerikaanse klant gebouwd en de machine draait inmiddels ook in Engeland en Spanje.

Food Valley Award stimulans voor doorontwikkeling Pluckr

Het winnen van de prijs heeft de internationale belangstelling en de doorontwikkeling sterk bevorderd, aldus Dennis Favier van TOP.

6-kopsvariant

Bij het plukken van consumptiedruiven is het van belang dat de druif zonder beschadiging loslaat van de tros. Handmatig plukken is daarbij de – kostbare – werkwijze. Met de Pluckr kunnen enkele medewerkers in korte tijd veel meer druiven van de tros halen, waardoor fruitverwerkers veel goedkoper kunnen werken en losse voorverpakte druiven voor een lagere prijs kunnen worden aangeboden.

Sinds het winnen van de Food Valley Award is de Pluckr verder ontwikkeld. Na de introductie van de 4-kops Pluckr is er voor grote verwerkers ook een 6-kops variant ontworpen en inmiddels uitgeleverd: een grote Amerikaanse fruitverwerker heeft een hele serie 6-kops-Pluckrs besteld. In Engeland en Spanje zijn Pluckrs operationeel en ook tomaten- en bessentelers tonen belangstelling.

Nieuwe kansen

Dennis Favier, creative director van TOP: “Het winnen van de Award heeft ons veel aandacht opgeleverd. Daardoor hebben veel meer bedrijven de kansen van onze ontwikkeling ingezien, waardoor de investeringsbereidheid veel groter is. Omdat elk bedrijf zijn eigen behoeftes heeft hebben we ook beter kunnen aansluiten op de specifieke vraag uit de markt naar grotere of kleinere toepassingen. Zo wordt momenteel een 1-kops Pluckr ontwikkeld.”

De Pluckr is een ontwikkeling van TOP BV en JFPT/foodlife. Tijdens de Food Valley Expo zullen deze bedrijven veel informatie over de Pluckr aanbieden, en worden tevens enkele andere innovaties gepresenteerd.

Tijdens de komende Food Valley Expo (12-13 oktober) wordt de Food Valley Award uitgereikt. Genomineerd voor de Food Valley Award 2015 zijn de biobased koffiecapsules van Koffiebranderij Peeze, het schone broeiproces om pluimvee te ontdoen van veren van Marel Stork Poultry Processing en de extractietechnologie om pectine uit de pulp van koffiebessen te winnen van Pectcof. De prijs wordt uitgereikt tijdens de Food Valley Expo op 13 Oktober.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!