Food Valley Expo: Silicon Valley meets Food Valley

 • Agrofood & Biobased
 • Bron: Regio FoodValley

De Food Valley Expo viert dit jaar haar tiende verjaardag waarbij ‘Silicon Valley meets Food Valley’ centraal staat. Nieuw is onder meer het pre-event op 22 oktober waar experts uit de agrifood- en IT-sector met elkaar in gesprek gaan.

Food Valley Expo: Silicon Valley meets Food Valley

Op donderdag 23 oktober worden de nieuwste agrifoodtechnologieën gepresenteerd, zijn er verschillende boeiende sessies bij te wonen en vindt de uitreiking van de Food Valley Award plaats.

Food Valley NL organiseert samen met nationale en internationale organisaties en clusterrelaties voor de tiende maal de Food Valley Expo. Innovatieve bedrijven en onderzoeksinstellingen uit de agrifoodsector ontmoeten elkaar in een inspirerende omgeving. Vorig jaar bezochten meer dan 750 belangstellenden uit Nederland en de rest van de wereld de Food Valley Expo. De Food Valley Expo vindt plaats in het congrescentrum Papendal, Papendallaan 3, 6816 VD Arnhem.

Plenair programma

Het plenaire programma omvat onder andere de volgende key note presentaties onder leiding van dagvoorzitter Astrid Joosten.

 • Marc Teerlink, IBM Watson Group vertelt hoe de supercomputer van IBM Watson Group nieuwe recepten kan ontwikkelen die het menselijk brein te boven gaan.
 • Wilbert van der Louw, Foodcase en Jacqueline Collins luchtvaartmaatschappij Gate Group presenteren de nieuwste ontwikkelingen in duurzame maaltijden aan boord van het vliegtuig.
 • Aalt Dijkhuizen, boegbeeld Topsector Agri & Food geeft een inspirerend inzicht in de Nederlandse agrifoodsector, nu en in de toekomst.

Food Valley Award

Aansluitend op het plenaire programma wordt de Food Valley Award 2014 uitgereikt.
Genomineerd zijn:

 • Duurzame en isolerende flesverpakking voor champagne - PaperFoam uit Barneveld en de Franse champagnefabrikant Veuve Clicquot.
 • Pienter, verse babyvoeding met een optimale smaak en langere houdbaarheid - Pit-Foodconcepts uit Sint Oedenrode
 • Pluckr, geautomatiseerd onttrossen van druiven - JFPT/foodlife uit Zwolle en TOP uit Wageningen

Sessies

Tijdens Science for Business praten vooraanstaande wetenschappers bedrijven bij over het perspectief van big data voor de agrifoodsector. Onder andere de volgende sprekers komen aan het woord:

 • Cisca Wijmenga, Rijksuniversiteit Groningen
 • Sacha van Hijum, NIZO food research/Radboud UMC
 • Suzan Wopereis, TNO Expertise Group for Microbiology & Systems Biology

Bovendien is er een groot aantal interactieve workshops bij te wonen waar verschillende actuele onderwerpen in de agrifoodsector aan de orde komen.

Bedrijvenmarkt

Er is een doorlopende bedrijvenmarkt waar op de beursvloer tientallen bedrijven uit de agrifoodsector de laatste trends en ontwikkelingen presenteren. Dit is de plek om mensen achter de innovaties en nieuwe concepten te ontmoeten. In het Holland Food Valley House zal een professionele kok verschillende verrassende gerechten, gebaseerd op interessante innovatieve producten, bereiden.

Matchmaking

Enterprise Europe Network Nederland organiseert tijdens de Food Valley Expo de FoodMatch 2014. Deelnemers kunnen tijdens vooraf geregelde, een-op-een gesprekken kennismaken met mogelijk interessante partners om mee samen te werken.

Pre-event ‘Silicon Valley meets Food Valley

Op 22 oktober vindt een bijzondere ontmoeting plaats tussen de voedingssector en de high-tech industrie. Een groot aantal experts uit verschillende disciplines delen hun visie, ervaring en kennis over de toekomst van de land- en tuinbouw, gezondheid en voeding en de groeiende rol van IT daarbinnen.
 
Voor het volledige programma en aanmelden, zie www.foodvalleyexpo.nl.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!