Food Valley NL en MVO Nederland ondertekenen overeenkomst

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Food Valley NL

Innovatie, verduurzaming en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) gaan vaak samen. Food Valley NL en MVO Nederland ondersteunen bedrijven en organisaties in de agrifoodsector hierbij.

Food Valley NL en MVO Nederland ondertekenen overeenkomst

In het project KIA Expeditie Circulaire Economie hebben de twee partijen afgelopen jaar al met succes samengewerkt. Deze samenwerking krijgt nu een vervolg. 

Food Valley NL en MVO Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst voor onbeperkte tijd ondertekend. Er is onder andere afgesproken om informatie over duurzaamheids- en gezondheidsactiviteiten uit te wisselen. Bovendien zal elk jaar een gezamenlijke strategische sessie worden georganiseerd waarvan de uitkomst de basis vormt voor de invulling van het activiteitenplan voor het komende jaar.

Jaarlijks worden daarnaast twee gezamenlijke KIA (Koplopers In Ambitie) Expedities voor het Nederlandse agrifood bedrijfsleven rond thema’s op het terrein van duurzaamheid en gezondheid georganiseerd. MVO Nederland zal tijdens de jaarlijkse Food Valley Expo een sessie over het formuleren van MVO ambities verzorgen. De twee organisaties zullen elkaar regelmatig informeren over food en food gerelateerde projecten en zij zullen de mogelijkheden onderzoeken om nieuwe projecten en/of programma’s op te starten op het snijvlak van duurzame innovatie en MVO.

Samen sterk

Food Valley NL en MVO Nederland zijn beiden sterk in netwerken. De missies van de twee organisaties vullen elkaar bovendien erg mooi aan. We hebben een jaar aan elkaar gesnuffeld. Nu is het tijd voor een volgende stap, een formele samenwerking. Ik zie uit naar een mooi huwelijk”, zei directeur Willem Lageweg, directeur MVO Nederland.

“Samen gaan we mooie activiteiten organiseren. Voor bedrijven in de agrifoodsector, die ambities hebben om te innoveren en te verduurzamen, kunnen we een programma bieden dat goed is afgestemd op de behoefte van de ondernemers. Bedrijven kunnen zo profiteren van de kennis, ervaring en de netwerken van beide organisaties”, vult Roger van Hoesel, directeur Food Valley NL aan.

De ondertekening vond plaats op dinsdag 10 november 2015 tijdens de gezamenlijke bijeenkomst ‘Gezonder Eten’.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!