home » nieuws » Industrie »

Forse uitbreiding industriewaternet Moerdijk

  • Industrie
  • Bron: HydroBusiness

Het industriewaternet op Moerdijk wordt fors uitgebreid om ook nieuw te vestigen bedrijven op het industrieterrein toegang te bieden tot industriewater.

Forse uitbreiding industriewaternet Moerdijk

Uiterlijk 31 maart 2012 gaat HydroBusiness starten met het leveren van industriewater in het uitbreidingsgebied van  industrieterrein Moerdijk. Hiervoor wordt ruim 2 kilometer leiding toegevoegd aan de westkant van het bestaande net.

Duurzaam- en leveringszekerheid

Voor de productie van industriewater op het industrieterrein van Moerdijk wordt er gebruik gemaakt van water uit de spaarbekkens van de Brabantse Biesbosch. Deze bekkens worden weer gevuld met water uit de Maas dat door de lange verblijftijd een eerste natuurlijke zuivering ondergaat (bezinking). Vervolgens wordt het water via een leiding getransporteerd naar het industriewaterproductiebedrijf in Zevenbergen. Hier wordt het water zodanig gezuiverd dat het geschikt is voor de meeste industriële toepassingen. Het gezuiverde water wordt gedistribueerd naar diverse industriële afnemers op industrieterrein Moerdijk. De leveringszekerheid voor de afnemers wordt gewaarborgd door waterreservoirs op het waterproductiebedrijf die een extra buffer vormen.

Over HydroBusiness

HydroBusiness verzorgt zuiveringen op maat voor de aanlevering van water, het zuiveren van industrieel afvalwater en het hergebruik van water. HydroBusiness is ingericht op het leveren van 11 miljoen m³ water per jaar en heeft een groot aantal toonaangevende projecten gerealiseerd.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!