FruitDelta Rivierenland valt in de smaak tijdens Europese Week van Regio’s en Steden

FruitDelta Rivierenland heeft een goede indruk achtergelaten bij de bezoekers van de Europese Week van Regio's en Steden. Dat meldt Regio Rivierenland. Tijdens het drukbezochte, vierdaagse evenement kwamen meer dan 6.000 bezoekers uit Europa samen in Brussel.

FruitDelta Rivierenland valt in de smaak tijdens Europese Week van Regio’s en Steden

Zij konden tijdens het openingsevenement genieten van hapjes en drankjes uit Rivierenland.

Informele kennismaking over de grenzen heen

“Wij zijn verheugd dat ‘Europa’ op deze manier heeft kunnen kennismaken met FruitDelta Rivierenland,” aldus regiovoorzitter Hans Beenakker. “Met een hapje en een drankje in de hand hebben wij op informele wijze contacten gelegd over de grenzen heen. Wij hopen dat deze week de start is van een aantal mooie samenwerkingen.“

Enige proeverijverzorgende Nederlandse regio

Vier Europese regio’s boden een proeverij aan tijdens de opening. FruitDelta Rivierenland was de enige Nederlandse regio. Naast Griekse olijfolie en Roemeense worst kon er dus ook genoten worden van fruitige delicatessen van Van der Valk uit Tiel. Daarnaast schonk De Fruitmotor haar  Betuwse Krenkelaar, onlangs nog uitgeroepen tot beste Nederlandse appelcider. “Onze appelcider was een feestelijke binnenkomer om over onze prachtige FruitDelta te praten”, aldus Hilde Engels van De Fruitmotor. "Wij hebben daarnaast enkele contacten gelegd voor duurzame internationale fruitprojecten." Naast bezoekers uit heel Europa, bezochten ook bestuurders uit de eigen provincie de tasting van FruitDelta Rivierenland, waaronder gedeputeerde Michiel Scheffer.

Over de Europese Week van Regio's en Steden

De Europese Week van Regio's en Steden (EWRC) is een jaarlijks, vier dagen durend evenement in Brussel. Hier wisselen ambtenaren van regionale en lokale overheden samen met deskundigen en academici goede praktijken uit op het gebied van regionale en stedelijke ontwikkeling. De EWRC is het grootste Europese publieke evenement in zijn soort. Het publiek bestaat voornamelijk uit lokale, regionale, nationale en Europese ambtenaren en bestuurders met een bijzondere interesse voor regionaal en stedelijk beleid. Op de EWRC leggen zij zinvolle contacten die uiteindelijk tot samenwerkingen kunnen leiden. Reden te over dus voor FruitDelta Rivierenland om zichzelf hier voor het voetlicht te brengen.

Meer informatie over FruitDelta Rivierenland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!