Gaat het doek vallen voor Kamer van Koophandel?

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: De Telegraaf

Door een plan van D66, VVD en Groenlinks komt het voortbestaan van de Kamer van Koophandel in gevaar.

Gaat het doek vallen voor Kamer van Koophandel?

De drie partijen willen af van de verplichte afdracht die het ondernemersvehikel nu ontvangt, waarmee de belangrijkste inkomstenbron wegvalt. De partijen denken dat ondernemers meer baat hebben bij een andere belangenbehartiger.

Rompslomp

"De verplichte rekeningen voor de Kamer van Koophandel kosten het bedrijfsleven nu jaarlijks 200 miljoen euro, terwijl het gros van de ondernemers de meerwaarde er niet van in ziet", zegt D66-Kamerlid Verhoeven. "Het betekent alleen maar extra kosten en rompslomp voor het mkb, zzp'ers en sinds dit jaar ook voor iedereen die lid is van een vve."

Regeringspartij VVD steunt het voorstel en wil dat er één loket komt waar ondernemers voor vragen, cursussen en lobbyactiviteiten terechtkunnen. "De reeks loketten die er nu zijn, kosten veel geld, zorgen voor veel irritatie en zijn niet effectief", stelt VVD-Kamerlid Schaart. Ze vraagt morgen bij de begrotingsbehandeling van het ministerie van Economische Zaken aan minister Verhagen of een centrale organisatie de taken van de Kamer van Koophandel, Syntens en het Agentschap NL kan overnemen.

Vooral kleine ondernemers gaan gebukt onder regels en verplichtingen. "Een modezaak met zeven man personeel is elk jaar ruim 660 euro kwijt aan verplichte contributie voor Kamer van Koophandel én bedrijfs- en productschappen", berekent Verhoeven.

Meer informatie over Kamer van Koophandel Kantoor Den Bosch:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!