Gedeeltelijke doorstart Zalco een feit

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Zeeland Seaports

Maandag 11 juni zijn de overeenkomsten tussen Zeeland Seaports, het Nederlandse bedrijf UTB en het Amerikaanse Century gesloten voor de overname van de gieterij en de anodefabriek op het voormalige ZALCO terrein.

Gedeeltelijke doorstart Zalco een feit

De overname van de gieterij en de anodefabriek betekent dat op de helft van het oorspronkelijke terrein weer gewerkt gaat worden. De andere helft, waar de aluminiumsmelterij staat, zal worden ontmanteld en biedt vervolgens perspectieven voor Zeeland Seaports om nieuwe watergebonden activiteiten te ontwikkelen. Zeeland Seaports verwacht dit terrein op een nuttige manier te gaan exploiteren.

CEO Hans van der Hart van Zeeland Seaports toont zich verheugd over de uitkomst van maandenlange onderhandelingen. Het was een complex faillissement met onverwachte ontwikkelingen.  “De afgelopen weken hebben Zeeland Seaports, Curatoren en de mensen van UTB en Century intensief samengewerkt om tot dit resultaat te komen. Ik ben dan ook blij dat we tot deze oplossing konden komen. Zo is in ieder geval een deel van de werkgelegenheid die in onze haven verloren was gegaan, weer veilig gesteld. Nu gaan we ons de komende tijd inzetten om ook een goede invulling te vinden voor dat deel van het ZALCO terrein wat weer uitgeefbaar wordt” .

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!