Gedeputeerde Iding geeft 8 september startschot regionale energiecampagne.

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Gemeente Bergen op Zoom

Jules Iding, gedeputeerde provincie Noord-Brabant, geeft op 8 september in Bergen op Zoom het startschot voor de regionale publiekscampagne “Energie Bewust, thuis besparen”.

Gedeputeerde Iding geeft 8 september startschot regionale energiecampagne.

Wethouder Van der Wegen ontvangt als gastheer alle betrokkenen op Brede Voorziening De Markiezaten. Dit is in Bergen op Zoom een toonbeeld van duurzaam bouwen en bewust omgaan met energie. Een passende en inspirerende omgeving voor het startschot van de campagne van 2011.

Thuis bewuster omgaan met energie is het startpunt van verandering

Energie Bewust, thuis besparen’ is een gezamenlijk initiatief van de 7 gemeenten Halderberge, Woensdrecht, Bergen op Zoom, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen en Tholen in samenwerking met lokale woningstichtingen, dorpsraden, wijkcommissies en basisscholen. De campagne is ontwikkeld door de RMD in opdracht van de deelnemende gemeenten met ondersteuning van de provincie Noord-Brabant. Binnen de wijk of het dorp worden bewoners, scholieren en bedrijven gemobiliseerd en met elkaar in contact gebracht tijdens een energiemarkt. Er staan 7 energiemarkten gepland. Thuis bewuster omgaan met energie is het startpunt van verandering. Vermindering van energieverbruik heeft tot gevolg dat er minder CO2 wordt uitgestoten, wat een positief effect heeft op milieu, natuur en leefomgeving. Bovendien verlaagt het de energierekening.

Startschot wijkactie Fort-Zeekant

Aansluitend overhandigt gedeputeerde Iding met wethouder Van der Wegen het energieproject aan twee deelnemende Bergse scholen (Octopus en De Kameleon). Dit geldt als start van de lokale wijkactie in Fort-Zeekant. Onderdeel van de wijkactie is de energiemarkt die op 22 november plaats vindt.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!