Gedeputeerde Lily Jacobs bezoekt Lichtvormgevers in Dongen

  • Innovatie & MVO
  • Bron: MKB

In het kader van de campagne De ToekomstBedrijven bezoekt gedeputeerde Jacobs het bedrijf Lichtvormgevers in Dongen.

Gedeputeerde Lily Jacobs bezoekt Lichtvormgevers in Dongen

Met deze vierjarige campagne worden MKB ondernemers actief benaderd om na te denken over de toekomst en kansen te grijpen. Inmiddels zijn al meer dan 1500 bedrijven bezocht in Zuid-Nederland, vandaar dat gedeputeerde Jacobs met eigen ogen wilde zien hoe ondernemers de campagne ervaren.

 

MKB Ondernemers

De campagne De ToekomstBedrijven richt zich op ondernemers in Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Sinds de start in 2008 zijn meer dan 1500 bedrijven bezocht en nog steeds bezoeken Syntensadviseurs ondernemers n.a.v. de campagne. Momenteel is De ToekomstBedrijven actief in de regio Tilburg. Tijdens dit werkbezoek in Dongen vertelde ondernemer Filip van der Heijden van Lichtvormgevers over zijn ervaringen met innovaties en samenwerking. Lichtvormgevers heeft al heel wat stappen gezet en zelfs via een open innovatieplatform een lichtoplossing met LED techniek gelanceerd i.s.m. Philips. Hij vertelde hoe je ook als MKB bedrijf samen met een groot bedrijf tot innovaties kunt komen. Waarop gedeputeerde Jacobs reageerde; “dit is een schoolvoorbeeld van hoe open innovatie in Brabant vorm krijgt. Fantastisch om te zien hoe deze verbindingen tussen groot en klein tot stand komen maar ook hoe we elkaar stimuleren en inspireren, dat heeft de toekomst!”.

 

De ToekomstBedrijven

De ToekomstBedrijven is een campagne van Syntens in samenwerking met de Kamer van Koophandel om MKB-bedrijven te betrekken bij de bestaande innovatienetwerken voor een beter toekomstperspectief. Vanaf medio 2008 benaderen Syntensadviseurs in Zuid-Nederland bedrijven om in een persoonlijk gesprek te luisteren naar wat hen drijft en te helpen kansen te realiseren. De adviezen zijn kosteloos dankzij de financiële steun van de Provincies Noord-Brabant, Limburg, Zeeland, het Rijk en de Europese Unie. In vier jaar worden 2000 bedrijven bezocht. Opvallend is dat ruim 62% van de bezochte bedrijven groei ambitie heeft. Ook zijn meer dan 1200 vervolgacties opgestart door deze bedrijven voor een betere toekomst. Bedrijven kunnen zich nog steeds melden voor een gesprek over de toekomst, zie ook www.toekomstbedrijven.nl of bel 088- 444 0 005.

Lees meer..

Meer informatie over MKB Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!