Geen top 200 plaats voor UVT

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Omroep Brabant

De Universiteit van Tilburg valt op door afwezigheid op de Times Higher Education ranglijst. Alle Nederlandse universiteiten staan op de lijst van 200 beste universiteiten wereldwijs, met uitzondering van Tilburg.

Geen top 200 plaats voor UVT

Volgens woordvoerder Walther Verhoeven van de Universiteit van Tilburg valt het wel mee: "We staan er in zekere zin wel bij. Een paar jaar geleden kwamen we helemaal nog niet voor in de ranglijst, maar sinds een paar jaar maken we elk jaar een grote sprong omhoog. Dit jaar zitten we ergens tussen de 250ste en de 275ste positie. Dat is een hele goede prestatie voor een universiteit die zich richt op de mens- en maatschappijwetenschappen."

Andere ranglijsten
Volgens Verhoeven is de lage positie ook het gevolg van de criteria die opgesteld zijn: "Op ranglijsten waarin vooral de economische- en rechtswetenschappen gemeten worden, scoren we wel heel goed. Kijk maar naar het onderzoek van Elsevier bijvoorbeeld."

Beste van de wereld
Overigens is de Harvard Universiteit niet langer 's werelds beste. Na acht jaar is de Amerikaanse instelling verdrongen door het California Institute of Technology in Pasadena.

Criteria
De ranglijst is opgesteld aan de hand van dertien criteria. Dat zijn onder meer de hoeveelheid onderzoek, de lesomgeving en internationale samenstelling. Nederland komt op de derde plaats wat betreft het aantal universiteiten op de ranglijst, die wordt gedomineerd door Amerikaanse en Britse universiteiten.

Meer informatie over Tilburg University:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!