home » nieuws » Bouw »

Geerpark koploper energieneutraal bouwen

  • Bouw
  • Bron: Gemeente Heusden

Geerpark is één van de meest aansprekende voorbeelden in Nederland als het gaat om duurzaamheid. Het is één van de 19 ‘Excellente gebieden’. Oftewel, Geerpark loopt voorop op het gebied van energiezuinig bouwen.

Geerpark koploper energieneutraal bouwen

Geerpark is niet alleen bijzonder als woonwijk omdat het duurzaamheid écht in het DNA heeft zitten. Ook de manier waarop de gemeente Heusden en Woonveste in dit project onderling samenwerken en met o.a. waterschap, provincie en ontwikkelaars is uniek. Oscar van Limburg (Projectleider gemeente Heusden) en Daniël Duijvestijn (Teamleider Vastgoed van Woonveste) gaven afgelopen dinsdag 3 november een workshop op het symposium ‘Topprestaties in energiezuinige bouw’. Zij lichtten toe hoe zij een evenwicht hebben gevonden tussen hun concurrerende belangen en hoe zij samen optrokken bij het maken van contractuele afspraken om een gezamenlijke ambitie te kunnen realiseren.

Mooi compliment

“We zijn met alle betrokken partijen de meest duurzame woonwijk van Nederland aan het realiseren. We beseffen niet altijd hoe bijzonder dat is. Daarom is het zo´n mooi compliment dat wij door anderen als koploper worden gezien”, aldus Mart van der Poel, wethouder gemeente Heusden.

Het symposium vormde een onderdeel van het kennis- en leertraject ‘Excellente gebieden’ van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!