GEFCO wordt Alpargatas’ logistieke partner

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: GEFCO

GEFCO heeft een passende oplossing gevonden voor Alpargatas, een Braziliaans bedrijf die sandalen maakt, waaronder de beroemde Havaianas.

GEFCO wordt Alpargatas’ logistieke partner

GEFCO gaat voor Alpargatas het vrachtvervoer naar Europa en het Midden-Oosten regelen. Daarnaast verzorgt GEFCO alle douane-activiteiten.

Een passende oplossing om Alpargatas’ internationale uitbreiding te ondersteunen
GEFCO en Alpargatas, die sinds april 2011 partners zijn, hebben naar aanleiding van de verhuizing van Alpargatas’ magazijn naar Marseille (Frankrijk) samen de meest passende douaneoplossing geanalyseerd.

De beroemde slippers (chinelos in het Portugees) worden gemaakt in Campina Grande, dat tussen Natal en Recife ligt. Vervolgens worden ze door GEFCO Brazilië verscheept. Sinds augustus 2011 zorgt GEFCO Brazilië voor alle verschepingen overzee van de beroemde Havaianas. Dit gebeurt meestal van Brazilië naar de haven van Marseille, maar ook naar andere bestemmingen in Europa en het Midden-Oosten. GEFCO’s dochterondernemingen zorgen voor alle douaneformaliteiten voor de toegang tot Europese havens.

Unieke expertise verbetert concurrentiepositie
Van het begin af aan heeft GEFCO, in nauwe samenwerking met Alpargatas, een passende douaneoplossing ontwikkeld. Ekaterini Kranioti, Market Line Manager voor Industrie, legt uit: “Voordat de eerste ladingen in augustus al de deur uit waren, werkte GEFCO’s teams in Brazilië en Frankrijk samen om een uitstekende oplossing te ontwikkelen zodat de klant de beste service geboden kan worden’’.

“Naast het organiseren van vervoer overzee, komt GEFCO’s specifieke expertise en toegevoegde waarde terug in de douane- en belastingvertegenwoordiging. GEFCO is de enige interface voor alle activiteiten. Hierdoor kan Alpargatas zich richten op hun primaire bezigheden. Op deze manier creëert GEFCO toegevoegde waarde voor zijn klanten”, zegt Ekaterini.

Erkende expertise
Door zich te specialiseren in intercontinentale stromingen, helpt GEFCO organisaties te groeien op internationaal gebied. GEFCO behandelt administratieve procedures en vaak complexe wetgevende vereisten, die regelmatig veranderen en per land verschillend zijn.

GEFCO, sinds 1970 douanevertegenwoordiger, houdt rekening met specifieke eisen van zijn klanten. Ook leeft GEFCO de douaneprocedures na, en regelt de VAT operaties en Intrastat declaraties (op goederenhandel binnen de EU). GEFCO biedt daarnaast een op maat gemaakte regelgeving update service.

GEFCO, die een Authorised Economic Operator (AEO) status heeft, demonstreert continu zijn vermogen om vertrouwelijke douane- en belastingservice van hoge kwaliteit te leveren aan al zijn klanten.

Meer informatie over GEFCO BENELUX:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!