Geld voor projecten in Het Groene Woud

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: MKB Brabant

Het Groene Woud is een vruchtbare bodem voor economisch succes. De Kamer van Koophandel (KvK) wil ondernemers met kansrijke projecten en initiatieven in Het Groene Woud ondersteunen. Daarom reikt de KvK aan drie projecten een stimuleringsbijdrage van 15.000 euro uit.

Geld voor projecten in Het Groene Woud

Welke drie projecten de cheque met 15.000 euro krijgen, wordt aanstaande zondag 28 augustus bekend gemaakt tijdens een netwerkbijeenkomst van Het groene Woud op Landgoed Velder in Boxtel. De netwerkbijeenkomst start om 11.00 uur. Tegen 12.00 uur wordt duidelijk welke drie projecten zijn uitgekozen.

Ondernemers krijgen de stimuleringsbijdrage niet zomaar. Goede projectvoorstellen konden ingediend worden bij de KvK. Belangrijkste eisen waren: aandacht hebben voor duurzaam ondernemen en het verbinden van netwerken. Ook moet het project een economische meerwaarde opleveren voor Het Groene Woud. Verder wordt van de ondernemer verwacht dat hij of zij zelf een duit in het zakje doet. De stimuleringsbijdrage is nadrukkelijk bedoeld als cofinanciering.

De Kamer van Koophandel Brabant heeft eerder onderzoek laten doen naar de economische kansen van Nationaal Landschap Het Groene Woud tussen Eindhoven, Tilburg en Den Bosch. De conclusie van dit onderzoek is dat Het Groene Woud veel economische kansen biedt. Wel moet er met een ondernemender bril naar Het Groene Woud gekeken worden. Verder is het belangrijke te focussen op drie kansrijke clusters: recreatie & toerisme, zorg & wonen en de maakindustrie. De projecten die de KvK-stimuleringsbijdrage krijgen, komen elk uit een van deze clusters. Zij krijgen behalve een financiële bijdrage hulp en advies van de KvK.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!