Gelderland biedt Arnhem WTC aan als kantoor internationaal klimaatbureau

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Gelderland

Gelderland biedt Arnhem WTC aan als kantoor voor het internationale klimaatbureau. Als dé klimaatprovincie wil Gelderland internationaal de voorbeeldrol blijven vervullen.

Gelderland biedt Arnhem WTC aan als kantoor internationaal klimaatbureau

Nieuwe lopende projecten zoals het Rivierklimaatpark en projecten bij Rijn en Waal, maar ook vestiging van het klimaatbureau draagt daaraan bij.

Arnhem WTC beste plek in Gelderland

Het WTC Arnhem is onderdeel van internationaal Station Arnhem en ligt centraal tussen de volle  Randstad en Duitsland. Ook de internationale bereikbaarheid via weg en openbaar vervoer is prima. Schiphol is bereikbaar in 1 uur, Düsseldorf Airport in 1,5 uur en Frankfurt in 3 uur. Daarnaast liggen 2 topuniversiteiten (WUR en RU) en de daaraan verbonden instituten op 30 minuten afstand. Beide universiteiten en de instituten hebben een uitstekende naam en groot netwerk op het gebied van klimaat-adaptatie. Tenslotte betekent de centrale ligging dat andere hogescholen en topuniversiteiten in Utrecht, Twente, Amsterdam, Rotterdam, Delft en Noord Rijn-Westfalen (Duitsland) ook goed bereikbaar zijn.

Gelderland: dé klimaatprovincie van Nederland

Gelderland is dé klimaatprovincie van Nederland. Ze heeft de 3 grootste rivieren, de meeste ervaring met overstromingen en de slimste oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst. Hier investeert Gelderland ook nog eens flink in. Samen met gemeenten, waterschappen, inwoners en bedrijven zoekt de provincie naar nieuwe oplossingen voor het voorkomen van klimaatinvloeden en maatregelen om voor te bereiden op klimaatinvloeden. Hierbij zijn niet alleen de maatregelen, maar ook de manier van samenwerken bijzonder. Met kennis, ervaringen en projecten geven we invulling aan ons streven om een voorbeeldrol te vervullen op het gebied van klimaatadaptatie. Evenals met het bijdragen aan de kosten voor het huisvesten van het internationale klimaatbureau in Gelderland.

Steun voor het WTC Arnhem

De Gelderse kennisinstellingen (WUR, RU, Van Hall Larenstein, HAN), de waterschappen Rijn-IJssel, Rivierenland en Vallei en Veluwe, de gemeenten Arnhem en Nijmegen, Ede en Wageningen en The Economic Board steunen het aanbod voor het WTC Arnhem. Vestiging in Arnhem heeft een positief effect op de huidige Gelderse bedrijven die toonaangevend zijn op klimaatadaptatiegebied, zoals Arcadis, Sweco en Haskonig. Daarnaast trekt het nieuwe vestigingen aan.

Procedure

Binnen 2 weken maakt het Rijk uit alle aanbiedingen een eerste selectie bekend van 3 locaties. Het definitieve besluit over de vestigingsplaats maakt het Rijk naar verwachting tijdens de internationale klimaatconferentie in Bonn in bekend. De locatie dient vanaf 1 februari 2018 beschikbaar te zijn en is in juli 2018 operationeel.

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!