Gelderland en Arnhem blij met betere internationale treinverbinding

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Provincie Overijssel

Het kabinet heeft besloten om de treinverbinding vanuit de Randstad via Arnhem naar Duitsland sterk te verbeteren. Om dat mogelijk te maken, zal het kabinet enkele ingrijpende verbeteringen realiseren aan de lijn Utrecht-Arnhem.

Gelderland en Arnhem blij met betere internationale treinverbinding

Zoals de aanleg van een inhaalspoor bij Ede, een vrije kruising ten oosten van Arnhem en enkele technische maatregelen. Hierdoor zal de ICE veel vaker ongestoord door kunnen rijden.

Gelders gedeputeerde Marijke van Haaren is blij met het kabinetsbesluit:  'Dit is een belangrijke en grote stap in ons gezamenlijke streven aar een volwaardige Deltalijn richting Duitsland.' Ook burgemeester Pauline Krikke van Arnhem is tevreden: 'Het besluit is van groot belang voor de ontwikkeling en de uitstraling van Arnhem als belangrijkste OV-knooppunt in Oost-Nederland.'

Programma 'Hoogfrequent Spoor'
Het besluit tot een storingsvrije ICE-verbinding is een onderdeel van het kabinetsbesluit over het Programma Hoogfrequent Spoor, dat is opgesteld onder verantwoordelijkheid van minister Eurlings. Dit programma heeft als kern veel extra reizigerstreinen in de drukste delen van het land en veel extra ruimte voor goederenvervoer. Concreet betekent het kabinetsbesluit dat er op termijn ieder uur zes intercity’s en tot zes sprinters zullen gaan rijden op de lijn Utrecht-Arnhem-Nijmegen.

Oplossingen goederenvervoer
Rijk en regio's zijn het er over eens dat er verdere maatregelen moeten worden genomen als de Maasvlakte verder groeit. Daarom heeft kabinet ook besloten om samen met de regionale overheden onderzoek te doen naar meer duurzame oplossingen voor het goederenvervoer op lange termijn.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!