home » nieuws » Industrie »

Gelderland en China maken werken van de semicon industrie

  • Industrie
  • Bron: Gelderland

Provincie Gelderland wil de samenwerking met de semiconductor industrie in China versterken. Gedeputeerde Michiel Scheffer tekende hiervoor op 24 november 2017 in Wuhan een intentieverklaring met het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie.

Gelderland en China maken werken van de semicon industrie

Foto: Gedeputeerde Michiel Scheffer tekent de intentieverklaring met het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie 

De overeenkomst is medeondertekend door het Business Cluster Semiconductors Netherlands uit Nijmegen. De intentieverklaring is onderdeel van de Gelderse handelsmissie naar Wuhan.

Semicon industrie

Met Novio Tech Campus en wereldbedrijven zoals NXP, Nexperia en Amplion is Nijmegen het hart van de semiconductor (microchips) industrie in Nederland. Chinese bedrijven investeren veel in semiconbedrijven in Gelderland. Het Business Cluster Semiconductors Netherlands wil deze relaties verder uitbouwen. De samenwerkingsovereenkomst Chinese Ministerie van Industrie en Informatie Technologie zet de deur hiervoor open.  

Talentontwikkeling

De samenwerking richt zich in de eerste plaats op talentontwikkeling en de uitwisseling van kennis en vaardigheden. We stellen een stageprogramma op voor de uitwisseling van studenten en onderzoekers uit China en Gelderland. China en Gelderland organiseren jaarlijks conferenties en seminars rondom de nieuwste technologische ontwikkelingen. Voor bedrijven organiseren we matchmaking sessies en bedrijfsbezoeken om de mogelijkheden tot samenwerking te verkennen.

Vakonderwijs

Onderwijs speelt een belangrijke rol tijdens de Gelderse handelsmissie van 20 tot en met 25 november 2017 aan Wuhan. Met de Christelijke Onderwijs Groepen brengen we de mogelijkheden voor samenwerking in het vakonderwijs tussen MBO-scholen in Hubei en Gelderland in kaart. Rivers International School en de FSG Academy verkennen de samenwerking in het sportonderwijs. Als gastdocent van de Wuhan Business University verzorgde gedeputeerde Scheffer donderdag een college over innovatiebeleid.

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!