Gelderland steunt samenwerkingen in Food Valley

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Foodvalley NL

Provinciale Staten van Gelderland hebben besloten om de Kenniswerkplaats Gelderse Vallei en Eemland een bedrag van 390.000 euro toe te kennen. Dit in het kader van het Programma Stad en Regio van de provincie.

Gelderland steunt samenwerkingen in Food Valley

De Kenniswerkplaats is een initiatief van Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei en het Hoger en Middelbaar Agrarisch onderwijs in de regio. Het toegekende geld is bedoeld om in het buitengebied van de regio Food Valley projecten te ontwikkelen waarin ondernemers, overheden en studenten van kennisinstellingen uit de regio op een praktische manier samenwerken.

Betere aansluiting met arbeidsmarkt

Eén van de doelen van de kenniswerkplaats is studenten uit de regio Food Valley in een vroegtijdig stadium te betrekken bij concrete praktijkopdrachten, waardoor hun beroepsopleiding meer inhoud en waarde krijgt. De aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt wordt hierdoor verbeterd.

Brouwgerst

Een voorbeeld van een dergelijke samenwerking is de dit voorjaar gestarte teelt van brouwgerst op de Doesburger Eng in Lunteren. Een aantal agrariërs heeft dit jaar het initiatief genomen om een deel van hun percelen in te zaaien met gerst. Het doel hiervan is dit te vermouten, zodat een lokale brouwerij hiervan een nieuw streekbier kan brouwen. Studenten van hogeschool Van Hall Larenstein uit Wageningen doen mee in dit project. In het kader van hun studie plattelandsontwikkeling hebben zij in het afgelopen jaar kansen en mogelijkheden bij de ondernemers op de Doesburger Eng onderzocht en hebben marktonderzoek gedaan.

Streekbier

Op de Landgoeddag Kernhem van zaterdag 22 juni konden zij het eerste bier van de Doesburger Eng laten proeven aan belangstellenden. De samenwerking tussen ondernemers en de studenten wordt gecoördineerd door Theo van Riet Paap van Stichting Buurtschap Doesburger Eng. Het doel van de ondernemers op de Doesburger Eng is dat het nieuwe streekbier samen met het Veluws Heidebier en 'Ons bier' van de Wageningse Eng als regionale speciaalbieren in de winkelschappen in Ede en omstreken komt te staan. Daarnaast wordt door de teelt van gerst het landschap op de Doesburger Eng fraaier.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!